Nejste přihlášen/a.
Tak okukuj dál, jsou hezká videa, kde se srovnávají všechny možné brusné sady mezi sebou.
Základem je ale mít dobrý nůž, který se dá brousit. Některé levné nabrousit ani nejdou. Případně na ně trochu fungují levné ostřiče.
Na 1200 ti to papír řezat nebude.
Diamant je zbytečný. Maximálně kotouč, když děláš ostří nanovo. Ale na to je zas i lepší pásová bruska.
Nevěřím, že ty čínské minibrousky budou z dobrého materiálu. Kdysi jsem to koupil a nekam založil.
Na mokrém šmirglu to doladit také lze.
Zkus ostřím po broušení přejet několikrát přes kožený řemen.. To by pak ten papír mohlo i dát..
Do vyšší zrnitosti to chce jít rozhodně. Přes těch 6000 už asi nebude nutné, radši ten řemen, pasta...
Ale mimochodem, mám celkem dobrého damaškového japonce z nástrojové oceli, měl by být HR 63. Když jej nabrousím, tak holí a skrojím z rajčete průhledný plátek, ale stačí abych nakrájel na normálním prkénku dvě cibule a už holit přestává. Pak vydrží stejně ostrý klidně rok. Takže to s tím broušením není trěba zas moc hrotit.
Pak jsem měl jednou v kuse hodně tuhou kližku a nebyl jsem schopen ji s tím nakrájet. Daleko líp to šlo normálním nožem, jelikož jeho ostří je na mikro úrovni zubaté.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.