Nejste přihlášen/a.
Ahoj, dnes jsem si připravil směs na klobásy. Jsem v tom začátečník a zajímá mě, jestli něco pokazím, když do směsy přidám kostku kupovaného sádla. Nemáme moc rádi, když je ve směsy hodně bílých kousků např z mletého bůčku a zároveň nechceme, aby byla klobása příliš suchá. Pokaztím tím něco? díky za názory
Myslíš škvařené sádlo?
To skončí pravděpodobně všechno na zemi pod pověšenýma klobásama.
Jak se budou klobásy upravovat/konzervovat?
Dávat sádlo do klobás je hloupost. Proč? Dělávali jsme vynikající klobásy: vepřový bůček - nahrubo, hovězí přední - najemno + 1 králík. A koření. Při uzení sádlo vyteče a stejně tam nic nezbude. Navíc kupované sádlo /kostka/ nemám ráda. Kromě pěkného hřbetního sádla přimíchávají i sádlo plstní /střevní/ a sádlo pak nemá dobrou chut. Nejraději mám vlastnoručně vyškvařené sádlo. Ale dávat jej do klobás je zbytečné. Při uzení se ty "bílé kousky" jak píšete, zmenší a nebudou vadit.
Pro zajímavost. Když jsme klobásy nechali viset ve špajzu, časem se vysušily a byly tvrdé. Tak jsme určitou část zavařili do sklenic - narovnat klobásy, zalít svařenou vodou, zavíčkovat, sterilovat. Tyto klobásy byly po vyjmutí měkké. A ten nálev z nich byl dobrý do polévky. Nebylo to vůbec špatné. Jaga.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.