Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Recept na couračku

Od: lojzaaa odpovědí: 7 změna:

Chci vařit polévku couračku - zelí, mléko, klobása atd. Máte spešl recept aby tam byly všechny tyto ingredience? A smetana. Na internetu je tisíc receptů a nevím který na couračku i s klobáskou. Chci osvědčený ozkoušený recept od někoho z vás! Díky

 

 

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 

kami123

1x

dělal jsem zrovna něco takového včera

1) dát rozehřát hrnec

2) nakrájet 1 cibuli

3) vhodit špetku kmínu a cibuli, dát plyn na plno (elektriku 8/10)

4) nalít do 1/2 výšky cibule olej nebo sádlo

5) nakrájet ne moc suchou klobásku, nadrttit pár semínek koriandru a nového koření

6) vhodit dvě špetky hořčičného semene, klobásu a nadrcené koření

7) nasekat stroužek česneku a vhodit s bobkovým listem, opepřit osolit, zamíchat

8) dát dvě tři lžíce hl mouky

9) promíchat 40s,

10) zalít vodou 2dcl , zamíchat do zhoustnutí

11) při míchání dolít necelý 1l vody nebo vývaru

12) oškrabat a nakrájet 2-4 brambory , průběžně míchat

13) do vařící polévky vhodit brambory

14) otevřít zelí, vyždímat a nakrájet

15) po 10m od vhození brambor vhodit zelí

16) vařit 20 - 40 minut dle tvrdosti zelí

17) dochutit, vypnout

pokud je klobása tvrdší, tak předvařit

při restování nesmí nic zhnědnout

mléko je ku škodě chuti vůči zelí, doporučuji poprvé rozdělit na půl a do jedné přidat smetanu a pak zkoumat zda-li je to s ní opravdu lepší.

Smetana většinou přebíjí nedostatky..

kami123

Klidně lze dosladit cukrem, případně i cibulí.

minsk

Za ochotu na žebrotu, ani lojzu nečti.

kami123

To nevadí, třeba to ocení někdo jiný.

 

lojzaaa

"po 10m od vhození brambor vhodit zelí"

Tak to mám brambory na sračku než se uvaří zelí.

Nemáte někdo NORMÁLNÍ recept? né nějaké pokusy panebože

kami123

Rozumná připomínka.

1) Pokud vhodíš brambory do vřící vody tak se nerozvaří tak snadno, jako když je dáš vařit do studené.

2) Pokud vaříš brambory v kyselé vodě tak ti na povrchu nepříjemně ztvrdnou a hotové jídlo není moc chutné.

Hodně lidí to řeší tak, že vaří brambory v normální osolené vodě a pokrmy na konci spolu smíchají. Také to lze.

Já ti nabízím svůj osvědčený postup , kdy lze chutného pokrmu dosáhnout i bez nutnosti zapojovat do vařícího procesu další plotýnku, kastrol a energie. Brambory se při přidání zelí ve vhodný okamžik "zatáhnou". A i když se částečně rozvařujou, polevku chutným zpusobem zahustují.

3) Ano, po 40 + 10m budou brambory rozvařené, ale to bývají i uvnitř hranolků. Pokud s tím nebudeš míchat jak blázen, tak zůstanou v kuse a i tak to bude dobré, ze zkušenosti vím, že 30m je zcela v pohodě. 40m si žádá "špatné" zelí, někdy i více.

4) Kritizovat si dovoluj, jen pokud umíš vařit.

kami123

Bohužel jsem zaregistroval tvou další odpověď až po skrytí. Tedy nevím o co jde. Zkus věcné dotazy napsat bez urážek, já si tam ty urážky domyslím. Slibujii.

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]