Nejste přihlášen/a.
viz dotaz. mám tu sice nějaký čističe na bázi kyseliny citronové, ale ty jsou jen na nerezavou ocel, na hliník prý ne.
Děkuji, Vítek.
Kdysi dávno, když jsem měla škaredé hliníkové hrnce, povařila jsem v nich zelí. Je pravdou, že se nic o škodlivosti nevědělo, tak se zelíčko nebo polévka z něho snědla. Až když jsem se dočetla o škodlivosti, šly hrnce i příbory z kuchyně. Ale myslím si, že Cif, tekutý písek, abrazivum, by hliník mohl vyčistit.
To je docela oříšek. Vodní kámen se dá lehce odstranit působením kyselin (chlorovodíková, octová i citronová), ale běžně to mám vyzkoušené jen na keramice, nerezu a dalších kyselinovzdorných materiálech. Jenže hliník kyselinovzdorný není. V odkazu je zmiňovaná i kyselina citronová, která je podstatně slabší a snad hliníku neublíží. Citron sice nemá takovou páru jako HCl, ale opakovaným použitím by to mělo jít. (bez záruky).
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.