Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Rybíz do mrazáku

Od: terk odpovědí: 9 změna:

Dobrý den,

jde zamrazit rybíz na pár dní i se stopičkami? Nestihnu obrat, ale do týdne by se snědl. děkuji

 

 

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 

ben®

7x

Dobrý den, zmrazit opraný, čistý a obraný rybíz není problém - a potom ho po rozmražení hned použít. Když dáte zmrazit rybíz neobraný (hned ze zahrady), tak po rozmražení budou kuličky při obírání praskat a vytékat (a už je ani neoperete). Takže mrazit jen čistý rybíz. Zdravím!


doplněno 22.07.21 10:37:

Nemáte zač.

terk

děkuji za odpověď

 


4x

Lze ale pak již horko-těžko oberete ze střapečků!

 


3x

Pokud je rybz čerstvě natrhaný, podle mých zkušeností v chladničce týden vydrží bez problému. Jestli ho chcete průběžně jíst, nemrazila bych ho.

terk

Děkuji, nekde psali, že se stopičkami (neobraný), lze pouze týden, ale nepsali proč nejde déle.

 

hm*

3x

Jestli z toho pak uděláš marmeládu, tak klidně. Ale otrhat to půjde špatně, kuličky se rozmatlají.

 


0x

A proč ne?

 


0x
Ahojte.
Samozřejmě, že to lze.
Žádný problém

 


0x

Pokud nevíš, co s rybízem, zkus štávu z rybízu:

1 kg omytého rybízu (i se stopkami) přelijeme 1 litrem horké vody, přidá se lžička kyseliny citrónové (já nedávám, skladuji v ledničce a hned ji pijeme, každý si ji naředí podle chuti), trochu cukru, lehce promíchat a nechá se 1 den louhovat.

2den: Scedíme, nejlépe přes hadřík, nebo jemné sítko, nechá se odkapat, nesmí se pasírovat, štáva by nebyla čirá a dužina z rybízu by se v ní kazila.

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]