Nejste přihlášen/a.
Celých 50 let, co se s tím živím, tak platí, že se zásadně stoupačka vaří vším nahoru, a je to tak i lepší a pevnější, tak nevím, proč by se najednou mělo vařit dolů, to dělají jenom patlalové, kteří to neumí a ten svár je někdy hezčí, ale že tam zůstane jenom tenká šlupička svaru a brzy to zase upadne, to jim nevadí.
Dejve, to dělají rutilky 113, když to neumíš, ale 117 to tak lehce neudělají, rutilka má svar takový tvrdší, křehčí a líp se zlomí, basický jsou pevnější a vydrží víc na ohyb.
Většinou se svařuje směrem nahoru. Tak se to i "úředně" vyžaduje.
Pracoval jsem s týpkem, co měl jino pozici než já, pracoval mnoho let! ve svařovacím ústavu. Jelikož opravdu každý den navařil hromady věcí, tak svařoval na "padáka". Proč? Kvůli rukám. Při tom množství by to zvládal těžko zdola nahoru. Svary měl pěkné a z řezu bylo vidět, že i PROVAŘENÉ. Ukazoval mi, jak to jde i při svařování, kdy jsme měli oba kukly a já mu koukal "pod ruce".
Svařoval různými technologiemi
PRAXE vs TEORIE
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.