Nejste přihlášen/a.
Nejlepší vývar je z hovězí oháňky. pokud neseženete, tak hovězí žebro. V každém případě hlavně maso s kostí, jinak nebude vývar silný a dobrý.
Proč krájet maso na kostky? To snad se dělá u guláše. Dát vcelku do studené vodny a pomalu táhnout aspoň tři hodiny i déle.
Do studené vody a vařit pomalu. Já ho nekrájím, aby se mi nerozpadlo. Pak tam mohou zbytečně plavat masová vlákna. I když se to zcedí, tak já jsem pro vaření vcelku. To maso pak bude spíš použitelné třeba k omáčce. Přidávám k němu pár morkových kostí, pak to má super chut. A kořenovou zeleninu vařím zvlášt a pak vývary sleju - podle chuti.
zkus hovězí mleté, dobrá vychytávka na polévku.
Jinak záleží na tom co pak s masem. Aby bylo třeba ke špenátu tak se dává vceku do vařící vody aby zůstala chut uvnotř.
pokud chceš dobrou polévku a vyvařit tak klidně nakrájej, já teda dávám i tak vcelu a do studené a táhnu tak 3 hodinky i více, nemusí vařit stačí když sem tam zabuble..
Vaříme v tlakovém hrnci, maso hovězí krk + žebra + celá cibule i se slupkou, veškerá kořenová zelenina,5 kuliček nové koření, 5 kuliček pepř, sůl. Po uvaření zcedíme, do části zavaříme nudle, do druhé zavaříme nudle, játrové knedlíčky a nakrájíme část zeleniny. Dochutíme polévkovým kořením, přidáme pažitku nebo petrželovou nat. Maso z krku máme k nějaké omáčce, žebra většinou dostanou kočky. Vnučky milují jen vývar + nudle, ostatní tu druhou. Ještě se nestalo, že by byla z tlakáče zkalená a že by vadilo dochucovadlo Vegeta nebo Kuchárek.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.