Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Poměr soli v mase

Od: bourak* odpovědí: 4 změna:

Dobry den. Potřeboval bych poradit kolik soli na klobasy na kilo masa a jestli je stejny poměr soli a pragandy nebo to je rozdilne. děkuji

 

 

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 


2x

celkově dávám 18 až 22g soli na kg klobás praganda se dává 22 až 24g na kg hotového výrobku

 


2x

Norma je 2% na 1 kg syrového masa, to znamená 15-25 g, stejně jako při nakládání masa na uzení.

Pragandu tvoří z 94% obyčejná sůl, cca 0,5-0,6% NaNO2 dusitan sodný, díky němuž proniká rychleji sůl do masa, a zbytek jsou cukry, které zajištují, aby maso nebylo šedé, ale červené.

 


0x
20g soli na kilo masa nám už chutná příliš slaně. Dáváme max 15g.

 

makk

0x

Základní pravidlo je 2% hmotnosti masa.

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]