Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Co je to za pánev?

Od: jarda* odpovědí: 16 změna:

Zdravím, mohl by mi někdo prosím říct co je tohle za "pánvičku"? popř. jakou má hodnotu

Děkuji


 

 

16 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 


4x

"Vdolkovník" to asi nebude, vdolky se smaží v hlubokém oleji (tak hlubokém, že se po osmažení z jedné strany dokážou sami v oleji obrátit).

Moc staré to nebude - litina to asi není, spíš to vypadá na hliník, potažený nějakou keramickou, či plastovou vrstvou (možná teflon, ale ten bývá tmavší). Podle bakelitové rukojeti odhaduju tak konec 60 let. Nevím kolik se teď ve sběrných surovinách platí za hliník, ale vzhledem k tomu povrchu, to možná ani nebudou chtít.

 


3x

Na 100% to je vdolkovník. Vdolky se v oleji totiž nesmaží, ale pečou se. Buďto v troubě, jako buchty, nebo právě v takovém vdolkovníku. V oleji se smaží koblihy a to je jiné těsto. Vdolky jsou sice z kynutého těsta také, ale pečou se, nesmaží se. Prostě se omašlují kolem dokola tukem a vloží do těch otvorů a nechají nakynout a pak se přikryté, pomalu pečou na plotně.

 

twirl

2x
Tohle je panev na vyrobu “æbleskiver”, ktere jsou oblibene ve Skandinavskych zemi, hlavne v Dansku. Vygooglete si ten nazev a uvidite hodnota tak 20dk v bazaru... nove stoji kolem 600-800 dk

 


1x

To je vdolkovník

A já bláhový žil celou dobu v mýtu, že vdolky se smaží ve fritáku...

Fritáky před padesáti lety nebyly

To nebyly. Ale babička smažila vdolky normálně na pánvi na sádle. Víc sádla a dobrota převeliká.

Asi tak

Každopádně se to vždy smažilo v hlubokém oleji. Ovšem třeba to bude nějaká krajová specialita koblihy z koblihovníku

Nyní to má hodnotu jako odhaněč na mouchy

 


0x

Nebo na volská oka.

 


0x

Vdolky se smaží, volská oka a lívanečky maj ty dolíky placatější - napadá mě něco podobného jako svetkreativity.cz/... (taky mám někde podobný recept, ale nechce se mi ho hledat ).

 

 


0x

To se teď rozdává na předvolebních mítincích. Smaží se v tom koblihy.

Kde? Pro jednu si zajdu.

 


0x

Takže dánská obdoba českých "koblihovdolků". Kynuté těsto, marmeláda, cukr. cs.wikipedia.org/...

Dají se upéci v troubě, nebo v tomto vdolkovníku na plotně. Samozřejmě, že v Dánsku tomu vdolek říkat nebudou. Od koblih se vdolky liší tím, že nejsou smažené ve velkém množství oleje, nebo jiného tuku. Ale tvar je obdobný a těsto se podobá. Úplně stejné však není.

twirl
Jo jo, v podstate je. Vic to prirovnavaji k testu na palacinky, dulezite je pouzit podmasli+bikarbonata, neni kynute. Akorat o vikendu jsme je delali. Jo a ono se to samo tolik nenafoukne jako vdolky, ale testo se naliva na 3x a postupne otaci, aspon v tom “tradicnim” receptu.

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]