Nejste přihlášen/a.
Zdravím PIVAŘE . Mám dotaz .Kolega má doma zbytečnou plnou tlakovou láhev ARGONU . Mohl bych jí použit při čepování piva?
Nedoporučuji, protože se jedná o technický plyn, který není určen pro potravinářské účely. Minilálně by pivo mohlo smrdět.
Argon je též běžný potravinářský plyn používán jako balící plyn.Je např.v některých sprejích jako hnací medium,v brambůrkách jako konzervant a proti poškození...Označení E938.Splňuje veškeré potravinářské atesty.Má 4x lepší konzervační schopnosti než dusík.Nevýhoda je hlavně cena.
Po odstavení trochu fouknu dosudu a pivo je po čtyřech dnech stejné jako čerstvě naražené
Používá se CO2 nebo C02+N2.
Ar se snad v potravinách nepoužívá. Ale je to k vůli ceně? Máte bombu ze svářečky na pivo?
Wiki píše:
Bezbarvý plyn, bez chuti a zápachu, velmi málo reaktivní. V 1 litru vody se rozpustí 33,6 ml argonu (je dokonce rozpustnější než kyslík). Ještě o něco lépe se rozpouští v nepolárních organických rozpouštědlech. Argon lze adsorbovat na aktivním uhlí.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.