Dobrý den. Mám nerez hrnec Kolimax už asi 3roky. Když dovařím mám v jídle černé kousíčky. Může to být z mletého pepře (který dávám jen na maso a otestuji v základu)nebo z bujonu? Nenapadá mě z čeho by to bylo. Hrnec je nepoškozený. Nějaká oděrka vevnitř je ale nic černého až na malinkou černou tečku na dně hrnce.
Něco podobného se mi stávalo také.Vypátrala jsem, že se to stává, když dělám něco na cibulce. Kosíčky cibulky se přilepí na stěnu a spálí se a když doliju tekutinu, pak se odlepí a černé zůstanou. Nemúže to být takto?
Někdy se to stává taky při zahuštování pokrmů moukou, když nemícháš dost intenzivně a pěkně ode dna. Místy se to může připalovat, takže je dobré zahuštovat pomalu na "malém plameni", aby nedocházelo k místnímu přehřátí.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.