Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Jak chutná římský kmín?

Od: bulik* odpovědí: 3 změna:

Jak chutná římský kmín? Kolik ho do čeho na zkoušku?

 

 

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 


2x

Chutná dobře, používám ho hodně. Ale jeho chut nemá nic společného s chutí kmínu, na který jste zvyklý. A třeba do brambor se nehodí, do chleba se nehodí a tak dál. Ale zase na marinování masa s orientální chutí je výborný. Já být Vámi, tak si pytlíček koupím a ochutnám. Tolik to zase nestojí a kdyby Vám jeho vůně vadila, tak to můžete vyhodit. Slovy Vám nikdo nedokáže vyjádřit jak co chutná, to zvládne jedině Váš jazyk, patro a nos. Někomu voní, někomu dokonce smrdí. Mně voní. Ale když jsem se s ním setkala poprvé a vlastně jsem se spletla a myslela jsem, že je to náš obyčejný kmín (bylo to v cizině), tak mi teda smrděl.

 


0x

Úplně jinak než kmín kořenný, je součástí kari směsí, takže použijte všude kde chcete mít

orientální nádech. Myslím, že se používá i v mexické kuchyni.

Zrovna včera jsme grilovali křidýlka marinovaná pouze v římském kmínu, teriyaki omáčce a sezamovém oleji.

Vždy je lepší ho podrtit v hmoždíři,má pak výraznější vůni.

 


0x

Římský kmín má velmi pronikavou a nahořklou chut. Vhodný je k dochucení kysaného zelí, polévek, pečiva, uzenin, sýrů, luštěninových a rýžových pokrmů.

vseokoreni.cz/...

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]