Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Čím brousíte nože?Čím brousíte kuchyňské nož

Od: bulik* odpovědí: 8 změna:

Čím brousíte kuchyňské nože? I ty s velmi tvrdým ostřím. A keramické?

 

 

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 


2x
Nože brousim na keramické trubce, tvrdé, ze zlomeneho tyčoveho teploměru, průmyslového... Dříve jsem používal ocilku, taky karborundový brousek se dvěma rozdílnými plochami, hrubší a jemnou. Keramické nože dávám brousit...na ničem, co mám, se mi to nedaří tak, jaká je představa

 

mil®

1x

Keramické nože nemám. Klasické na dvojstranném brousku po dědovi s různou hrubostí a průběžně na ocílce.

 

24.06.19 19:13

0x

Ocílkouj

Ocílka ale nebrousí.

 


0x

Pokud je extra otupený pak pod vodou na hrubém,pak na jemném karborundu, poté pak na ocílce a na závěr "přelíznu"na poctivé kůži. Ty dva svoje pak takto nabrousím ,že se s nimi mohu holit!

jinak běžně nám je brousí synek v práci-má přístup k "brusce", je řezník,takže mj se učil brousit i nože.

 

111®

0x

já na pomaloběžné brusce a prachový kotouč, nebo na oboustranném karborundu jsou různé hrubosti, nebo na keramickém brousku obtahuji, kdysi se prodávaly, a na fajnovo obtahuji na Arkansasském mramoru. Zubaté nože pak tvarovými keramockýmibrousky, nakupoval jsem u: ubytovani.noze-hofman.eu/...

 

lidus*

0x

Průběžně ocilkou, občas na starém brusu co měl děda na řeznické nože.

 


0x
Brousek oboustranný, břidlice, na udržování ocilka. Keramický nůž nepotřebuju, ale je na něj taky brousek.

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]