Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, rád bych si udělal kopřivový sirup, jenže ted přemýšlím čím nahradit klasický cukr, ten přece tvoří hustotu a dělá sirup sirupem. Umí někdo prosím poradit? Děkuji za odpověd.
ale ne kazdy ma rad tu pendrekovou pachut, kdyz to chcete mit poradne sladke. V kafi apod to vicemene preziju.
Jakékoliv náhražky cukru nejsou schopny sirup v jeho konzistenci nahradit.Nejblíž mk tomu má med,.Cukr je sladidlo na bázi sacharozy,což je složený cukr.Ten má problém při jeho rozkladu v organizmu,protože potřebuje několik fermentů ,aby vznikly oba základní cukry,glukoza a fruktoza,která jsou ihned k dispozici jako zdroj energie.Ty jsou právě k mání v medu.Je to ale dost drahý zdroj jednoduchých cukrů.Pokud se podaří sehnat samotnou glukozu,fruktozu,nebo i maltozu či jiné jednoduché cukry,pak sirup z těchto složek bude podstatně vhodnější než sacharoza.Použití SLADIDEL V POTRAVINÁŘSTVÍ JE PŘILIŠ SLOŽITÁ CHEMIE,PRO JEJÍ POCHOPENÍ JE POTŘEBA PŘEČÍST TENTO ČLÁNEK: margit.cz/...
JABRAKA
Dobrý de,
záleží proč ho chcete nahradit.
Pokud kvuli diabetu tak bych spíše volil Xilitol má stejné vlastnosti jako cukr. Ale je to hodně drahé prozdravi.cz/...
Ještě by byl vhodný CUKREN - sladidla.heureka.cz/... , nemá žádnou pachut a je vhodný na všude, kde používáte cukr.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.