Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Čím nahradit cukr v domácím sirupu

Od: tenten* odpovědí: 8 změna:

Dobrý den, rád bych si udělal kopřivový sirup, jenže ted přemýšlím čím nahradit klasický cukr, ten přece tvoří hustotu a dělá sirup sirupem. Umí někdo prosím poradit? Děkuji za odpověd.

 

 

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 


2x

Stévie. Je sice dražší než cukr, ale zase se jí použije daleko méně, protože víc sladí. Např zde.

joudic*

ale ne kazdy ma rad tu pendrekovou pachut, kdyz to chcete mit poradne sladke. V kafi apod to vicemene preziju.

To si asi pleteš, žádnou pendrekovou chut jsem nepozoroval.

joudic*

dejte si do caje stevii, tak aby to bylo opravdu sladke a uvidite o cem mluvim. Take hraje roli ze pendrek mi prijde odporny, pokud jste to jako dite jedl ty penrekove pilulkove lentilky a sandwichove bonbonove rezy a chunalo vam to, je vam to urcite uplne jedno a ani vam to neprijde.

 

jabraka*

2x

Jakékoliv náhražky cukru nejsou schopny sirup v jeho konzistenci nahradit.Nejblíž mk tomu má med,.Cukr je sladidlo na bázi sacharozy,což je složený cukr.Ten má problém při jeho rozkladu v organizmu,protože potřebuje několik fermentů ,aby vznikly oba základní cukry,glukoza a fruktoza,která jsou ihned k dispozici jako zdroj energie.Ty jsou právě k mání v medu.Je to ale dost drahý zdroj jednoduchých cukrů.Pokud se podaří sehnat samotnou glukozu,fruktozu,nebo i maltozu či jiné jednoduché cukry,pak sirup z těchto složek bude podstatně vhodnější než sacharoza.Použití SLADIDEL V POTRAVINÁŘSTVÍ JE PŘILIŠ SLOŽITÁ CHEMIE,PRO JEJÍ POCHOPENÍ JE POTŘEBA PŘEČÍST TENTO ČLÁNEK: margit.cz/...

JABRAKA

 


1x

Proč chcete mít sirup z náhražky? Pokud k tomu není zdravotní důvod (cukrovka), použijte bez obav cukr. Není to jed - v přiměřeném množství nejen že neškodí, ale i prospívá.

 

commonman*

0x

Dobrý de,

záleží proč ho chcete nahradit.

Pokud kvuli diabetu tak bych spíše volil Xilitol má stejné vlastnosti jako cukr. Ale je to hodně drahé prozdravi.cz/...

 


0x

Ještě by byl vhodný CUKREN - sladidla.heureka.cz/... , nemá žádnou pachut a je vhodný na všude, kde používáte cukr.

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]