Nejste přihlášen/a.
Před pár týdny až asi měsícem jsem si koupil nějaké vepřové maso (nevím typ), bylo to v plastovém obalu a datum spotřeby bylo do 2-3 dnů (asi už nevím) od data kdy jsem to koupil. Hned jak jsem to donesl domů jsem to nakrájel (1kg) asi na 8 platků a ty dal zmrazit hned do mrazničky v mikrotenových sáčcích... Ted bych chtěl cca 4 plátky (z 8) upéct v troubě.
Momentálně je to zmrazené, plánuju to rozmrazovat ve studené vodě (v hrnci) tak asi 3 hodiny. Chci se zeptat, zdali toto takto zmrazené a následně rozmrazené maso můžu marinovat a dát v marinádě do ledničky přes noc (nebo i třeba 10-12 hodin) a teprve potom to dát péct do trouby...
S přípravou masa nemám zkušenosti takže nevím jestli (roz)mrazené hovězí musím po rozmrazení hned zpracovat (pčení v troubě) nebo jestli to mužu po rozmrazené ještě klidně nechat 10-12 hodin marinovat v ledničce...?
Díky
Já bych to vyndala z mražáku, at rozmrzá na vzduchu. Pak bych ho, třeba ještě namrzlé, natřela solí s kořením a česnekem v oleji a nechala v ledně v misce do rána. Ráno půjdou slepené plátky od sebe oddělit, tak tu marinádu napatlám i tam. Naložené v chladu v ledně vydrží i dva tři dny. Maso nenořím do vody. Vylouhovalo by se.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.