Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Prošlý olivový olej, vadí?

Od: alena350* odpovědí: 8 změna:

Našla jsem ve špajzce/skříni na jídlo vzadu olivový olej, který má minimální trvanlivost do 5/2018. Tmavá flaška, Franz Josef.

Neumím se rozhodnout, jestli ten olej mám použít...Váš názor?

 

 

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 

asd1

5x

Ochutnej, pokud chutná normálně tak se ho bát nemusíš..

 


5x

Použili byste?

Ano, použili bychom.

 


5x

Po ochutnání se sama rozhodněte. Podle mě bude v pořádku, když byl dobře skladovaný.

 


3x

Určitě mu nic není. Použil bych. Občas ho koupím prošlý i v lidovce. Vždy bez problémů.

 


2x

ochutnal zda není žluklý a pokud ano-tak bych jej nalil do nádrže svého ropáčka kde by ještě dobře posloužil i když nejlepší na toto je obyčejný řepkový!

 

jezevec*

1x

Já bych s ním namazal maximálně dveře. Kdyby byl prošlý tři týdny, OK, ale tenhle už bude mít pachut podobnou nažluklému máslu...

 

jenicek*

0x
Pokud by byl delší dobu otevřený tak bych měl obavy. Pokud byl zavřen,ve tmě a v pokojové teplotě tak bych jej v klidu používal. Maximálně se tazatel pose*e a stráví den až dva na WC

 

sametka

0x

Klidně ho na konzumaci použijte, pokud má normální chut a byl dobře uzavřen. I staří Řekové ho uchovávali v amforách déle než jeden rok.

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]