Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
nedaří se ni pečení lineckého cukroví, přesto, že jsem vše udělala a těsto vypracovala přesně podle receptu. Kde dělám chybu?
Přikládám recept : 600g hladké mouky
400 g másla
200g cukr moučka
4 žloudky
Vanilkový cukr,citr. kůra, marmeláda na slepování.
Tak jsem vše použila i já. Těsto jsem měla od předešlého dne v ledničce a před děláním curoví jsem je vytáhla půl hodiny předem.
Dopadly tak i perníčky, viz foto a ty jsme naštěstí snědli i rozjeté. Ovšem linecké šlo do koše.
tohle dělají tuky ve kterých je smetana a nebo ta zlatá haná...
cukroví je nejlepší z másla...raděj míň a kvalitní ... já ty tuky prostě cítím
mohla jste to rozdrobit a použít na nepečené cukroví- škoda vyhazovat
Takže můj recept je v pořádku?Jak to buu znova zkoušet, mohu ho použít? Máslo koupím jine, to už je jasné. Měla jsem polské za 49,- Kč kostka.
Tak to fakt divné. Ne že bych to polské máslo kupovala pořád, ale když na něj padnu, tak ho koupím a většinou z něho dělám lístkové těsto a vždycky se povede. Ale je fakt, že jsem také takto zkazila linecké, podle osvědčeného receptu. A tenkrát to bylo asi moukou. Nejhorší na tom je, že kolikrát člověk pátrá jako ponorka a nakonec stejně neví s naprostou jistotou, kde je opravdu ta chyba.
Proč nedáte recept, podle kterého jste pekla?
Takhle se budeme domýšlet.
Já bych třeba zase tipla, že v receptu byl prášek do pečiva?
Trošku mě mate, já mívám linecké pěkně žluté a Vy ho máte růžovohnědé.
A dávám pouze 3 žloutky a lžičku citronové štávy.
Nepovedené cukroví lze sníst i později, po vánocích, jako obyčejné sušenky.
Na máslo jsem ras, kupuji pouze Madeta Jihočeské, čerstvé, nyní bylo v Penny také pod 50 korun a předtím v Bille.
Pokud mohu, nic z Polska neberu. A to tedy bylo Polské drahé.
Jiři, at se Vám již další povede. A pokud ne, tak to může být moukou. A když bude chutově dobré, tak ho nevyhazujte, dá se sníst také. Ozdobíte nahoře čárymáry cikcak čokoládou.
Moc tuku (másla) nebo zapomenuté vejce.
Děláte těsto v poměru 3:2:1 nebo jinak? Vejce celé nebo jen žloutek?
To bude tukem. Buďto je ho v těstě nějakým omylem moc nebo je to kdovíjaká kvalita. Já jsem dělala před časem linecké z Hery a to cukroví se tak zmrsklo, až mi to přišlo k smíchu - prostě poloviční, než když jsem ho vykrojila. Asi v té Heře byl omoc vody a ta se vypařila. Když peču z nějakého tuku, co se dělá pro řetězce - Lidl, Tesco, tak je to v pohodě.
Může to být tukem, není tam máslo, ale nějaký ten pokrmový tuk. Nebo právě nízkou teplotou a tuk se rozehřívá. Linecké peču na 170 stupňů. Nebo je v něm prášek do pečiva, nebo všechny tyhle chyby dohromady. Také čekám na recept, podle kterého tazatelka těsto dělala. Jinak se od nikoho nedozví nic, co by jí mohlo pomoci.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.