Nejste přihlášen/a.
Chci si koupi nůž, ostrý, kvalitní, na maso na guláš a podobně. Máte doma a jste spokojeni? Podělte se o zkušenosti a nemusí stát majlant. Díky.
Základ kuchyně máme založen na nožích "Nůž univerzální HOME PROFI 13 cm". Máme jich asi 6 a věčně jsou všechny použité v myčce. První spotřebujeme tyto a až pak se vrháme na větší (a kvalitnější). Na gulášové maso to úplně není. Kouknul bych na Kuchařské nože v řadě Home profi. Za cenu 300-500kč pořídíte bez problémů a k tomu bych vzal pět kousků těch výše uvedených. Věřím, že si s tím vystačíte ke spokojenosti a za zlomek ceny Ninja speciálů.
Doma mame ruzne, od nejlevnejsich cinskych ksuntu po drahe, super extra profi bla bla bla a nejlepe reze a nejdyl vydrzi ostry jeden levnej no name z tesca z obyc plechu. Krasne se drzi, ma univerzalni velikost a je zkratka nejoblibenejsi.
Ruzne predrazene profi noze jsou tedy podle mne naprosto precenovane a z prdu se dela veda.
Co se tyce myti v mycce, nozum to nijak neskodi. To je mytus. S drevenou nytovanou rukojeti se mozna muzou casem rozpadnout, ale takova vec do mycky nepatri uz z principu.
Souhlasím s názorem uživatele @Axus, že "profi nože" jsou předražené, že i levný nůž může udělat dobrou službu. Před několika desítkami let jsem dostala "obyčejný" řeznický nůž, jeho cena tehdy byla kolem 30 Kčs. Nůž slouží dodnes, jen jej občas přibrousím. A řekla bych, že mne přežije...
Asi před 10ti lety jsem nesla nože na nabroušení. V obchůdku s noži a zámky byla paní, která měla velice nepříjemný proslov o tom, proč mám tak hnusné plechové nože. Styděla jsem se, protože jsem byla zvyklá na řeznické velké nože, ty dávno zmizely v propadlišti dějin a tyto byla náhrada. Myslela jsem si, co nemám. Tak jsem se vytočila, že jsem si dala poradit od odborníka a koupila si u ní ocelový "kuchařský" a ještě nějaký, nevím, jak ho jmenovala. Je pravdou, že tyhle dva nechávám čas od času brousit, snažím se je moc nemýt, jen utírat vlhkou hubkou. Mám je na maso, cibuli a chleba. Každý stál nějak pod 200kč. ***Divila jsem se, že byly nenanbroušené, ale bysvětlila mi, že pro přepravu od výrobce, ostré nože nejsou dobré. Na to má dílnu tady.*** Ostatní žabykuchy myju, sjedu je každou chvíli brouskem a mám je na všechno ostatní. Myslím si, že byste měl nakouknout do takového specializovaného obchůdku, kde brousí, prodávají nože a zámky. Bývá tam člověk, který ví, co v obchůdku má. Není to prodavač. A ceny nejsou fakt o nic vyšší, než v domácích potřebách.
Zdravím. Já jsem si před lety na maso koupila nůž keramický, s ostřím 25cm dlouhým, a nedám na něj dopustit. Maso řeže jako divý (pozor na kosti), cena rozumná, po dokrájení ho přetřu mokrou houbičkou a je zas k použití. Ida
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.