Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Jaký koupit nůž?

Od: jp odpovědí: 17 změna:

Chci si koupi nůž, ostrý, kvalitní, na maso na guláš a podobně. Máte doma a jste spokojeni? Podělte se o zkušenosti a nemusí stát majlant. Díky.

 

 

17 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 


3x

Základ kuchyně máme založen na nožích "Nůž univerzální HOME PROFI 13 cm". Máme jich asi 6 a věčně jsou všechny použité v myčce. První spotřebujeme tyto a až pak se vrháme na větší (a kvalitnější). Na gulášové maso to úplně není. Kouknul bych na Kuchařské nože v řadě Home profi. Za cenu 300-500kč pořídíte bez problémů a k tomu bych vzal pět kousků těch výše uvedených. Věřím, že si s tím vystačíte ke spokojenosti a za zlomek ceny Ninja speciálů.

instalater*

dayman- nože se do myčky nedávají ani se neumývají příliš teplou vodou.

ani se nadávají hromadně do šuplíku, kde se tupí vzájemně ostří. Nemám žádné extra drahé nože, nijak zvlášt se netupí, občas si je přiostřím a zacházím s nimi tak, abych to měl pohodlné. Kdybych byl nožířem asi bych to dělal jinak. Pro mě to je prostě obyčejný nástroj bez zvláštní péče.

 


3x

Doma mame ruzne, od nejlevnejsich cinskych ksuntu po drahe, super extra profi bla bla bla a nejlepe reze a nejdyl vydrzi ostry jeden levnej no name z tesca z obyc plechu. Krasne se drzi, ma univerzalni velikost a je zkratka nejoblibenejsi.

Ruzne predrazene profi noze jsou tedy podle mne naprosto precenovane a z prdu se dela veda.

Co se tyce myti v mycce, nozum to nijak neskodi. To je mytus. S drevenou nytovanou rukojeti se mozna muzou casem rozpadnout, ale takova vec do mycky nepatri uz z principu.

 


3x

chystám se taky kupovat a uvažují o startovací sadě 5ks fiskars

 

iz*

3x

Souhlasím s názorem uživatele @Axus, že "profi nože" jsou předražené, že i levný nůž může udělat dobrou službu. Před několika desítkami let jsem dostala "obyčejný" řeznický nůž, jeho cena tehdy byla kolem 30 Kčs. Nůž slouží dodnes, jen jej občas přibrousím. A řekla bych, že mne přežije...

 

jendad

2x

Já mám nože KDS . Nevím zda se ještě vyrábí.

 


2x

Mám velmi dobrou zkušenost s noži z IKEA. Akorát nehledejte v nejnižší cenové kategorii.

ikea.com/...

U nás v Hradci jsou potřeby pro řezníky. Posílal jsem zetě pro kalafunu a nějaké další drobnosti a přinesl si modrý mrazem kalený KDS za cenu kolem 200.- Já mám KDS nože na zabijačky už roky a potěšilo mě že se ta značka drží na trhu. Jejich nože jsou dobré.Jen člověk musí při nákupu přemýšlet a nekupovat zbytečně dlouhé nože, které sice efektně vypadají ale v reálu se s nima pak nedělá dobře. Když bourám prase tak jeden dlouhý nůž uziju ale na vlastní krájení masa si pak stejně beru nůž kratší a na práci kolem kostí tenký vykoštovák. To ale při běžném vaření neupotrebíš.

 


2x

Asi před 10ti lety jsem nesla nože na nabroušení. V obchůdku s noži a zámky byla paní, která měla velice nepříjemný proslov o tom, proč mám tak hnusné plechové nože. Styděla jsem se, protože jsem byla zvyklá na řeznické velké nože, ty dávno zmizely v propadlišti dějin a tyto byla náhrada. Myslela jsem si, co nemám. Tak jsem se vytočila, že jsem si dala poradit od odborníka a koupila si u ní ocelový "kuchařský" a ještě nějaký, nevím, jak ho jmenovala. Je pravdou, že tyhle dva nechávám čas od času brousit, snažím se je moc nemýt, jen utírat vlhkou hubkou. Mám je na maso, cibuli a chleba. Každý stál nějak pod 200kč. ***Divila jsem se, že byly nenanbroušené, ale bysvětlila mi, že pro přepravu od výrobce, ostré nože nejsou dobré. Na to má dílnu tady.*** Ostatní žabykuchy myju, sjedu je každou chvíli brouskem a mám je na všechno ostatní. Myslím si, že byste měl nakouknout do takového specializovaného obchůdku, kde brousí, prodávají nože a zámky. Bývá tam člověk, který ví, co v obchůdku má. Není to prodavač. A ceny nejsou fakt o nic vyšší, než v domácích potřebách.

 


1x
Před 10 ti lety jsem na doporučení koupil zde http://www.pok.cz . Po těch letech můžu říct, že jsou stále výborné! Vybral jsem si dva kusy na maso - řeznické, jeden na ryby, dva běžné menší a větší. Uchovávám v dřevěném stojanu, občas je dá manželka i do myčky. Přesto držátka že dřeva nemají vady, ostří super, top kvalita ruční práce.

POK mam take a jsou vyborne

 

jezevec*

0x

Rozhodně můžu doporučit nože od Zwilling J.A. Henckels. Kuchařskej nůž 20cm stojí kolem 60 EUR a vpřežije tě...

 

 

idanova*

0x

Zdravím. Já jsem si před lety na maso koupila nůž keramický, s ostřím 25cm dlouhým, a nedám na něj dopustit. Maso řeže jako divý (pozor na kosti), cena rozumná, po dokrájení ho přetřu mokrou houbičkou a je zas k použití. Ida

jabraka*

Odpověď kvituji ,také jsem takový koupil,kromě toho jeden menší.5eže tak,že na příklad hlávku zelí jsem překrojil bez většího úsilí.Ovšem takový nůž,i když vydrží ostrý dlouho,nelze už nabrousit.

JABRAKA

bbbb
I keramicke noze jdou brousit

 

joudic*

0x

co nejtenci (1mm) a z te nejlepsi oceli, zbytek je jen do poctu... mam uz 15 let asi 30-40tilety Solingen co jsem ukradl rodicum pri stehovani

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]