Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, může mi někdo sdělit, jaký je rozdíl mezi digestoří a odsavačem par? Stavitel se sice zmiňoval o digestoři (je už udělán vývod přes zeď ven), já ale stále nechápu rozdíl mezi těma dvěma pojmy. Kuchyně má asi 11 m2. Jakou tu digestoř či odsavač tedy potřebuji? Děkuji.
Digestoř, nebo také odsavač par, je domácí kuchyňský či laboratorní stroj umožňující odsávání nežádoucích plynných látek a par. V kuchyních se jedná o místa, kde probíhá tepelná příprava jídel ( kupř. vaření, pečení, smažení, dušení).
Digestoře se v kuchyních používají zejména za účelem minimalizace zápachu, který může při přípravě jídel vznikat. Mají zde také význam pro snižování vlhkosti ovzduší, nebot odsávají vodní páry - vysoká vlhkost vzduchu totiž může mít negativní zdravotní dopady na osoby, které se v tomto prostředí pohybují; navíc může zapříčinit plesnivění potravin nebo zařízení a stěn kuchyně.
Existují dva typy digestoří:
Výkon je asi nejdůležitějším parametrem pří výběru digestoře. Obecně platí, že čím větší máte kuchyň tím výkonnější musíte mít digestoř. Proto výkon volte vždy podle rozměru místnosti. Digestoř by měla vyměnit vzduch minimálně 10x nejlépe až 16 x za hodinu. Standardní paneláková kuchyň o rozloze 8 m2 si postačíte s výkonem digestoře do 320 m3/hod. Prostorné kuchyně pak digestoř s odtahem přes 500m3/ hod.
Více zde: digestore.heureka.cz/...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.