Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Připálený hrnec

Od: lojda* odpovědí: 6 změna:

Při dělání marmelády se mi připálil zevnitř hodně hrnec. Nemohu to ničím odstranit. Ví někdo jak na to? Díky

 

 

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 


2x

Nemáte doma přípravek na čištění trouby? Tím by to mělo jít dolů bez drbání.

 

pohanka*

1x

Teď se mi to stalo také se švestkama.

Naliji trochu vody, vsypu celý prášek do pečiva /nebo dva, podle velikosti kastrolu/ a nechám přejít varem. Odstavím do sklepa a nechám dva dny reagovat. Pak jde všechno sloupnout, nebo /nerezový hrnec/ pomocí dřevěné špachtlí, či koncem dřevěné vařečky, odškrábnout - jde to zlehka, připálenina se změkčí a nabobtná. Zbytky dočistím Pulirapidem /70 Kč/ Splendi Acciaio - speciální prostředek na nerezové nádobí, na který nedám dopustit.

Na smaltovaný kastrol bude stačit jemný prášek na smaltované nádobí, na houbičce, nebo hadříku. Záleží, na co jste zvyklí.

athenaise*

také používám kypřící a jde to v pohodě...a hlavně...je to laciné čistidlo

 

111®

0x

z domácích prostředků používám Solvinu nebo CIF

 

zizik

0x
Zkuste koupit jar tablety do myčky,hrnec tam vložte a hrnec bude jako nový

 

astik

0x
Co mně perfektně pomáhá na připálené hrnce (někdy pořádně) tak to je HYDROXID SODNÝ. Naleju do hrce vodu, pak trochu zrníček (podle připálení, někdy i 1-2 lžíce), nechám do druhého dne odstát, pak vyleju a zbytek normálně (lehce) dočistím houbičkou. Jednoduché a účinné.

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]