Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Odřený hrnec

Od: anonym2 odpovědí: 5 změna:

Ahoj, včéra se mi povedl při vaření bramborové kaše poškrábat hrnec mixérem. Zajímalo by mě, zda v hrnci mohu dál vařit, či je lepší ho vyhodit. Na estetice mi nezáleží, jde pouze o to, zda v něm není vaření nebezpečné pro zdraví. Jinak si nejsem jistý materiálem, přikládám fotografii ale předpokládám, že je to klasický smaltovaný.


 

 

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 

ben®

5x

Dobrý den, to je OK - normální hrnec, který se používá. Zdravím!


doplněno 08.03.18 00:34:

Nemáte zač. Smalt se buď odře nebo "odrazí", ale nijak to zdravotně nevadí.

anonym2
08.03.18 00:32

děkuju

 


5x

Já bych na kousku vyzkoušela hubku a jemný písek. Někdy se stane, že kov takto počmárá. Mi to dělává struhadlo v porcelánové, nebo co to je, misce. Ale hubka a jemný písek to odstraní. Na závadu to rozhodně není. Příště brambory slijte, přilijte mléko a kousek másla a přiveďte k varu. To celé vyklopte do umělohmotné misky a vezměte si ruční šlehač. Výsledek je jemnější a našlehanější, než ponorákem.


doplněno 08.03.18 14:38:

Kartaginec, děkuji, příště budu vědět.

nikdo*

Taky si myslím, že je to jen "počmárané" od metel. Nevadí to ničemu. Jen vzhledově to holt nevypadá...

Neříká se "mi to dává", Buď "mě to dává" anebo když už, tak "dává mi to". Ale "miů na začátek prostě nepatří!

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]