Nejste přihlášen/a.
Ahoj, včéra se mi povedl při vaření bramborové kaše poškrábat hrnec mixérem. Zajímalo by mě, zda v hrnci mohu dál vařit, či je lepší ho vyhodit. Na estetice mi nezáleží, jde pouze o to, zda v něm není vaření nebezpečné pro zdraví. Jinak si nejsem jistý materiálem, přikládám fotografii ale předpokládám, že je to klasický smaltovaný.
Dobrý den, to je OK - normální hrnec, který se používá. Zdravím!
Nemáte zač. Smalt se buď odře nebo "odrazí", ale nijak to zdravotně nevadí.
Já bych na kousku vyzkoušela hubku a jemný písek. Někdy se stane, že kov takto počmárá. Mi to dělává struhadlo v porcelánové, nebo co to je, misce. Ale hubka a jemný písek to odstraní. Na závadu to rozhodně není. Příště brambory slijte, přilijte mléko a kousek másla a přiveďte k varu. To celé vyklopte do umělohmotné misky a vezměte si ruční šlehač. Výsledek je jemnější a našlehanější, než ponorákem.
Kartaginec, děkuji, příště budu vědět.
Taky si myslím, že je to jen "počmárané" od metel. Nevadí to ničemu. Jen vzhledově to holt nevypadá...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.