Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Bezpečnost nadobi

Od: jidr odpovědí: 9 změna:
Zdravím,
Co si myslíte ó bezpečnosti nádobí vzhledem k použití na indukci?
Nemůže nerez nádobí uvolňovat nějaké látky - Tesly kovy do vařeného jídla?

 

 

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 

ssss

2x

Dřív se jedlo z hliníku a dneska jsou ze všeho jen otrávený. Trochu se už vzpamatujte. Každej je ze všeho zchoulostivěnej.matko boží pomoz...

pecenkav*

To máš těžký, všechno je podle nich škodlivý, akorát syrový a nebo grilovaný je zdravý, prostě věří kdejakýmu nesmyslu, jako že třeba kouř při grilování na dřevěném uhlí je snad i dokonce zdravý, o uzení ani nemluvím, ty čmoudy najednou ani nejsou karcinogení, zato kouř z cigerety kolemjdoucího, který kolem jenom projde je skoro zabil a maso se dokáže uvařit při 40° a nebo naložený a zabalený do igelitu 10 dní v lednici je taky v pořádku a už se nemusí tepelně upravit.

Prostě divná doba a divný lidi.

 

hahanaj*

0x

Nemysl - nerez je bezpečný

 

111®

0x

jednak není nerez jako nerez, když si pořídíte nerez nemagnetický tak na indukci nic neohřejete...když si pořídíte s železem ve dně tak tam máte ztráty...a pak by mne zajímalo jaké látky máte na mysli řekněme za studena a jaké v rozmezí do 250°C. Knkretizujte dotaz...

 

tqee

0x

Za mne je indukční ohřev dobrý v ocelárnách na tavení železa, ale jídlo bych si tak neohříval. Stejně tak, jako mikrovlnami. Je to nepřirozené a nedostatečně otestované, vliv se nemusí projevit v první generaci. Zatímco oheň testujeme stovky tisíc let.

pecenkav*

Nevím jaký problém by mohl nastat při vaření na indukci, tam se neohřívá jídlo, ale ta nádoba, je to to samé jako třeba na plynu, taky se ohřívá plamenem ta nádoba a ne přímo to jídlo.

Mikrovlna je úplně něco jiného, tam se ohřívá v podstatě přímo to jídlo.

 

rv*

0x

Jedná se o šetrný způsob přípravy jídla. Mnohem šetrnější, než třeba příprava na otevřeném ohni, kde se pálením organických látek za vysoké teploty vytváří nekontrolovatelné množství všeho možného. A vlastní nerez je nezávadný, možná někomu psychicky vadí stopové množství chromu uvolněné hlavně při míchání (ale zase někdo si bere chrom dobrovolně v tabletkách).

 


0x

Z nerezoveho nadobi se nic neuvolnuje.

A i kdyby, tak v nejbeznejsi 18/10 je ve vetsim mnozstvi pouze zelezo, chrom, nikl a mangan, coz jsou beztak ve stopovych mnozstvich zdravi prospesne mineraly.

 

jabraka*

0x

Zřejmě je nejbezpečnější jíst maso syrové.Pak se do něj nemůže nic dostat.Ale můžeme za to,že lidé v pravěku vynalezli oheň?Určitě se našli už tenkrát ekologové,kteří horovali proti užití ohně.

JABRAKA

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]