Ahoj,jak vubec pomoci pe-pa nejlepe rozpalit gril?...Je lepsi drevene uhli nebo drevene brikety?Mam kulaty gril kde je dno,pak mam jednu mrizku a pak nad tim dalsi. Jaka je nejlepsi varianta?dole dat pepo a na to trisky,pak dat mrizku a tam naskladat uhli,nad to dat mrizku na maso a zavrit gril na deset minut?
Pe-po bych na grilování (tedy na podpal) nikdy nepoužil. Je to pěkný ksindl, který zasmradí kdeco. Pěkně tradičně: suché třísky, dřevo, nakonec dřevěné uhlí. Stačí jedna sirka.
Zdravím, přesně tak. Jakýkoliv podpalovač (tekutý, pevný) je pouze nouzovka, na jídlo bych jej nikdy nepoužil (karcinogenní látky navíc, stačí kouž z uhlí). Kdo neumí rozpálit gril "normálně", at prosím z důvodu delšího zdraví příbuzných a přátel negriluje, nebo si koupí jiný typ grilu.
Otázka jestli uhlí nebo brikety - Když máš speciální rouru na roztopení briket, je to jedno. Bez roury budeš mít uhlí roztopené dřív ale zase ti dřív dohoří. Pokud na grilování spěcháš, nemáš rouru na brikety , tak se ti většinou správně rozpálí až když máš hotovo a jdeš pryč. doplněno 22.06.17 05:22:m.heureka.cz/...
Prodává se i neznackovy, ale Weber ho má vychytanejsi a hlavně je nesmrtelný. Stačí do něj nasypat brikety, pod ním zapálit a za 20 minut jsou brikety ukázkově rozpálené. Správně je k tomu podpalovač. Já dělám 10cm dlouhé třísky, z nich postavím malou hranici, kterou zapálím a na ni postavím tento komín. Pepo používám, kostku rozctvrtim, takže ho tam přijde malinko a jsem si jistý, že tím žárem se z briket dostane všechno dřív než začnu grilovat.
stačí pár třísek a na to briketky. max. tekutý podpalovač. když dogriluji, tak postupně brikety rosím až je uhasím a použiji příště. polovina jich zůstane
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.