Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

V cem uchovat chleba

Od: nermal-ka odpovědí: 9 změna:
Chci si koupit nejaky chlebnik ale nevim,z ceho.Jestli drevo,plast?Muzete mi nekdo poradit?Moc diky

 

 

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 


0x
Mám dřevěný od Tescomy a jsem maximálne spokojený. Plast bych si nevzal. Toho je všede kolem až dost. Dřevo je dřevo.
naranja
Já má plastový chlebník z IKEY a slouží výborně, ty dřevěné jsou na mou kuchyň moc rustikální, ty nerezové zas drahé. Chleba před vložením do chlebníku zabalím celý do utěrky. Rohlíky nechávám v igelitovém sáčku.
soska*
Pokud se Vám to hodí do kuchyně, tak bych doporučil dřevěný, částečně to dýchá ale nevysušuje.

 

eva*

0x
Já jsem s chlebníky skoncovala už dávno. Zabírají na lince moc místa. Za nejlepší místo pro uchování chleba považuji mrazničku. Koupený chleba rozkrojím na poloviny nebo čtvrtiny a dám do mrazničky. Jakmile poznám, že chleba dochází, vytáhnu zmražený. Do večera nebo do rána rozmrzne sám, když zapaomenu, dám na chvilku do mikrovlnky, ale to jen výjimečně.
Ten kousek, co právě jíme, dávám do igelitového sáčku a schovávám v jedné z kuchyňských skříněk.
Vřele doporučuji.

 

al bunda*

0x

Záleží na tom, jak dlouho chcete chleba uchovat a jak rychle jej chcete mít dostupný. Můj názor na uchovávání v mrazáku je ten, že do mrazáku patří maso, v krajním případě zelenina. Uchovávat chleba tímto způsobem považuji za plýtvání energií a prostorem. Jestli použijete chlebník plastový nebo dřevěný závisí od Vašeho estetického cítění, čili co se Vám více líbí, či co Vám více vyhovuje; na kvalitu pečiva to nemá výraznější vliv. Příruční zásobu chleba lze uchovat rovněž v sáčku v chladničce.

Hodně zdaru.

florencie
Do ledničky dává chléb moje maminka, ale nikomu z nás se ho pak už nechce jíst, protože není vláčný. Ale když vím, že z něho potom už budou jen topinky a nebo ho dám do jídla, tak je to jediná cesta před plísní...

 

jarka*

0x
Nejlepší je opravdu dřevo, jen jsou dosti velké, ale i slouží v kuchyni jako ozdoba. A dobré je chleba balit do suché utěrky, nebo jiného plátna. To dělaly už naše pra babičky a neměly chlebovky. Déle vydrží chleba v celku.

 


0x
Používáme nerezový, pasuje nám do kuchyně. Během zimy je vynikající, během jara a podzimu jeho víko podkládáme podélně rozkrojenou polovinou korkové zátky, protože se nám stávalo, že po třech dnech došlo k plesnivění. Stačí to ale řešit rychlejší konzumací... Během léta to nemáme vysledováno, asi se jí chléb rychleji... Plast bych nevolil, není to ani hezké, dřevo je sice hezké, ale je vnímavé z hlediska vlhkosti, pokud je proti ní ošetřeno, je to na úkor kvality uchovávané suroviny...

 

laden*

0x
kupuj chleba tolik kolik ho spotrebujes.nas je doma 4,5 a kupujem chleba dle toho co se bude vařit.když bude neco s chlebem tak berem i 1 nebo 2 bochníky po 1000g.neco padnew na svačiny,neco se sni a je to hned pryc.chleba davame do igelitky co davaj v tescu.u nas se chleba nezkazínejvhodnejší je chleba spoterbovat do dvou dnů.pak už to není ono na chut.nejlepší je čerstvý.

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]