Nejste přihlášen/a.
zdravim , jak mam vycistit teflonovou panev od peceni? dik
Teflonovou pánem mám a čistím jak již zde bylo řečeno houbičkou a saponátem. Jinak o škodlivosti vím a raději ji nepřepaluji a dávám na plotýnku (plyn). A jakou já nyní doporučuji pánev - staročeskou litinovou klasiku s glazurou. Dříve je dělal Sfinx a jsou k sehnání stále. Jejich výhody jsou, že lze odejmout držadlo a vložit do trouby, jsou trvanlivé a zdraví neškodlivé. Nevýhoda - pánev je dost těžká (pokud Vás s ní pohladí manželka po příchodu z hospody ...) a glazura je trošku nachylná na popraskání.
Zkrátka stačilo jen říct, sklo (glazura) je prostě nejlepší.
Teflonovou pánev už dávno nepoužívám.Jen pro informaci.
V poslední době se objevily zprávy o tzv. "teflonové horečce". Rozpálíte teflonovou pánev, nadýcháte se výparů a drobných uvolněných částic. To se uvolňuje do vzduchu PTFE (polytetrafluoretylen) a to od teplot nad 360 °C. Výsledkem mohou být příznaky podobné začínající chřipce. Názory se rozcházejí v tom, o jak moc velké nebezpečí jde, ale každopádně k uvolňování nezdravých částic dochází a pokud existuje alternativa, která teflon předčí ještě i v dalších parametrech, tak proč ji nevyužít?
Já používám iCook pánve s nepřilnavým povrchem,jsou jedny z nejodolnějších a nejtrvanlivějších pánví na světě..Systém Duramic je speciální trojitá povrchová úprava,mimořádně odolná proti poškrábání a proto se může používat i kovové kuchyňské náčiní.
A za deset let bude zase zjištěno, že při smažení se z Duramicu uvolňují jiné, zdraví nebezpečné látky... Já tyhle poplašné výzkumy moc nežeru..
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.