Nejste přihlášen/a.
Dobrý den ,mám staré kuchynské nože,škoda je vyhodit.Jak je nejlépe nabrousit? Nebo případně neznáte někoho kdo umí to dobře nabrousit.Oblast Hustopečsko ,díky moc.
Doporučuji ostřič od Fiskars - doporučili mi ho profíci kuchaři a musím potvrdit, že to fakt funguje a ostření je velmi jednoduché a rychlé.
Zdravím.!
To, že Vám tento "ostřič" Fiskars doporučili "profi" kuchaři, ještě neznamená, že je dobrý.
Ano, na okamžité nabroušení funguje. Ovšem pokud chcete mít nože opravdu dlouhodobě ostré,
pak se k nim musíte zachovat jinak a nemordovat je "kolečkama".
Tímto "ostřičem" dochází k silnému úbytku materiálu nože. Což je nežádoucí.
Pokud si svých nožů vážím a chci po nich dlouhodobou životnost, pak je musím brousit klasickým způsobem.
Na kameni a finálním přeleštěním.
Vyhazovat staré nože, je strašlivá spozdilost. Takřka každý lze zachránit.
...Pokud ovšem není zničený podbroušením, způsobeným oními "kroužky".
Zvláště škoda je, zbavovat se starých nožů KDS, ze Sedlčan. Ty jsou, při rozumném broušení
takřka nesmrtelné.
Klidně mi nože můžete poslat. Prostřednictvím vnitřní pošty se domluvíme. R
jj,byl v Sedlčanech a myslím na náměstí mají podnikou prodejnu.Sice pár let zpět,koupil 3 nože a super. Odkud jste?Díky.
Kdybyste byla blíže, tak bych Vám to za nějaký poplatek nabrousil. Mám Japonské brusné kameny a další vybavení. Nůž musí tahem holit chlupy jinak je tupý.
Zdravím.!
Přesně tak.! Pokud nůž po tahu na kůži pod sebou nic nemá, pak je tupý.!
Děda mě naučil brousit veškerý vercajk tak, že měl člověk obavy, se na na něj
"škaredě podívat".
To se týkalo vrtáků, pořízů, nožů, sekyrek, zkrátka všeho v domácnosti.
Asi jsem tu "deformaci" zdědil po něm. Měl jsem ho velice rád, jelikož mě mnohému naučil.
Klasické brousky... vesměs "ruční".
Samozřejmě začínám s "brutálnějším" vercajkem, pokud jsou nože opravdu dokaličené.
Čili... bruska, ruční brousky s postupující zrnitostí a nakonec filcák s leštící pastou.
Červená, pak zelená.
Výsledek je fantastický.
Taky před finálním leštěním používám "osmistovku" šmirgl. Vodní. Pak leštící pasta.
(I tisícovku)
To pak má člověk obrovskou radost z toho, když je nástroj ostrý, jak břitva. Ono to taky chvíli trvá než se celý proces vyhotoví. Někdy brousím mačetu přes půl hodiny...někdo se pak může smát, proč se s tím tak dlouho seru, že on to vezme do ostřítka (kurvítka, jak říkám já), udělá pár tahů a je to tomu se musím vždy smát, především výsledku z onoho kurvítka.
Mám to jako vy. Trápím se s brousky a ostřiči a stejně je to na 123. Konečně jsem sebrala nože a zašla do brusírny. Paní měla pindy, co s takovými plecháči, které se rychle otupí. Když mi nože nabrousili, koupila jsem si u ní i kvalitní, ocelový, kuchařský, za 150 kč, jako břitvu a jsem unešena ještě dnes. Musím říci, že měla pravdu. Ty plechové se rychle otupí. A také jsem si u Vietnamců, za cca 170 kč koupila štětinový blok na nože, které už nepovaluji v šuplíku, ale mám nahoře na lince. i-domacipotreby.cz/...
Tohle jsem našla blízko vás. Když doma nemáte šikovného mužského s vybavenou dílnou, není o čem přemýšlet.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.