Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Idealni material drezu

Od: panzerdragon* odpovědí: 11 změna:
Ahoj, jakej je idealni material na kuchynsky drez, jde mi o to aby byl antibakterialni, velmi snadno se udrzoval a mel trvanlivy vzhled, na cene nezalezi

 

 

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 


2x

Já si myslím, že nerezový. Jsou i nějaké, možná, lepší, ale pokud není pracovní deska a tedy celá linka alespoň trochu na vyšší úrovni, nějaký žulový dřez by na ni působil nepatřičně. Snobsky.

 


2x

Volil bych silnější, matný nerez. Na leštěném je všechno vidět (otisky prstů, i drobné škrábance, vodní kámen, skvrny po mycím prostředku...), udržet ho v rozumném stavu je docela náročné. Antibakteriálnost bych neřešil.

 


2x
Já kdysi ještě do paneláku koupil dřez dvojitý, poctivý hrubý nerezový plech, dlouhý 90 cm a hluboký jako je běžná pracovní deska, teda 60 cm. Zadní strana u stěny je zvednutá nějakých dvaapůl cm, takže voda při normálním mytí nádobí nemůže zatékat za linku. Dá se zakrýt běžně používanou plastovou lištou. Ovšem voda s tou lištou i tak udělá své, tak ji měním.
Dřez sloužil nějakých 10-15 let, než začala moje víla vymýšlet...vyměnil jsem ho tedy za dřez menší, zapuštěný v pracovní desce. Zjistila, že sice má více pracovní plochy, ale malý dřez...
Další dřez, vlastně jeden a půl dřezu byl studený, a nějaká doteď utajená osoba z materiálu podobného kamenině odbila roh.
Takže ten první se vrátil do kuchyně, přežil všechny změny a novou linku do nového domu jsem dělal opět na jeho rozměry. Víla už nevymýšlí, praxe ji naučila.
Dřez má pomalu 40 let, ano, je už semtam jakoby poškrábáný, ale čistý a funkční. Dá se přeleštit, ale nám vyhovuje i takový.
Občas jsem ho porovnával s dřezy z jiného materiálu, viděnými u kamarádů a známých. V porovnání se stejně dlouho užívanými dřezy je ten náš nejlepší.
.
Takže nerez. Ale ne z tenkého plechu, a koupit výrobek od renomovaných výrobců. Ta vyšší cena se za ta léta používání určitě mnohokrát vrátí.

 


1x

Připojuji se k nerezovému dřezu, před ním jsem měla smaltovaný a byla to hrůza, nyní jsem maximálně spokojená a ani se nepídím po něčem jiném i když věřím, že jsou i jiné, další možnosti a možná i lepší, no uvidíte, co ostatní rádcové napíší

 

panzerdragon*

Koukal sem ze je nejakej tectonite a granit, ale u obou sou na youtube videa jak se to musi specialne cistit to fakt nechci, no asi teda nerez

ani by mne nepřekvapilo, kdyby se dělaly i skleněné a porcelánové...a proč antibakteriální? Čím více se člověk obklopuje antibakteriálními věcmi a přípravky, tím je choulostivější

panzerdragon*

To sem spis tak uved po tom co jsem si cet o tom tectonitu, ma takovej porezni povrch a pisou ze se v tom drzi bakterie

 

repkin*

0x

dal bych granit

 


0x

Všetky potravinárské stroje do výroby sa vyrabajú z potravinárského nerezu,zariadenia do priemyselných kuchýň sú z nerezu a pravdepodobne to bude z hygienických dôvodov a ekonomických,lebo to nezhrdzavie.Takže kvalitný nerezový drez je moja voľba.

 


0x

Měli jsme skoro třicet let nerezový, s novou kuchyní nyní třetí rok granitový, barva písková, Sahara, ale údržba nestojí za to...škrábance se špatne odstraňují, jsou skoro neodstranitelnê...za mně kvalitní nerez...


doplněno 06.11.16 13:42:

A to je značkový...

sirkova

Mám nerezový dřez s odkapávačem přes 40 let. Deně vařím a myji nádobí. Dřez je i po těch letech jako nový. Nikdy bych neměnila. Tehdy byl dost drahý - tuším asi 3.500 Kč, ale opravdu se vyplatil. Dříve byla jiná kvalita. Taktéž mi přes 40 let slouží robot ETA.

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]