Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Multifukční hrnec

Od: zoy* odpovědí: 12 změna:

Koupila jsem si multifukční hrnec jsem s ním velmi spokojená, i když jsem v něm zatím dělala jen párkrát. Sice byly k tomu dány recepty, ale nemáte někdo další poznatky, rady i recepty na vaření horkým vzduchem?

Děkuji

 

 

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 

uska*

1x

Pod názvem "Multifnční hrnec"se prodává spousta hrnců - přístrojů a každý pracuje jinak. Napište nám, co vlastníte, konkrétně značku vašeho hrnce. Pak by se snad lépe radilo.


doplněno 20.08.16 09:40:

Myslíte ten skleněný hrnec s motorem v poklici? Třeba tohle spacil.cz/...

Dostala jsem jej asi před 15ti lety (značku již nevím), pekla jsem v něj jen kuře. Já na ty moc dietní pokrmy nejsem. Při stěhování hrnec putoval ke snaše a funguje dodnes. Takže s dalšími recepty neporadím.

zoy*

Je to Sencor. Měla jsem původně vybraný 3x dražší Tefal, ale prodavač na prodejně mi sám říkal, že je to naprosto zbytečná a hlavně velmi drahá investice. Rozdíl je v tom, že v sencoru mám jen na horkovzdušné pečení pouze mřížky, na které se maso atd. položí. Tefal měl i misku na zeleninu a další menší věci. Ale pro mne splňuje vše, co jsem si mohla přát.

zoy*

Ano, přesně ten. a recepty nevadí, to jen kdyby náhodou měl někdo větší zkušenosti. Postupem času asi sama zjistím, co a jak. I recepty, které jsou uvedeny neodpovídají času a teplotě. Člověk musí zkoušet.

I tak děkuji. Pěkný víkend

 


0x

Sice neporadím, ale nedá mi nenapsat, že stejně nadšená jsem z Tefal Free, fritáku bez oleje. 2 kg hranolků a jedna lžíce oleje. Dají se v něm i připravovat i další pokrmy. Mám ho už 3 roky a nedám na něj dopustit. Můžu si dopřávat hranolky dle libosti, bez ohledu na vyšší cholesterol.

zoy*

V tom mém jdou hranolky dělat taky s minimem oleje, ale moc se mi hranolek do hrnce nevleze Zkoušela jsem i řízky a byly taky ok. Důležité, že nám chutná a jsme spokojené.

Pěkný den

Máme na chalupě ten samý, pouze je to značka Rohnson.Řízky nám z něj tedy nechutnají, ale pečeme v něm kuře, křidýlka, karbanátky, špízy, třeba půlku cukety naplněnou mletým, americké brambory, hranolky, žemlovku..

Pokud máte např. aluminiové vaničky, můžete upéct třeba piškotovou buchtu, perník, vlastně co vás napadne? Ten spodek je těžký, neumím si právě představit, jak z něj cokoliv vyklopit?

Jsou tam stupně do 250, ale těch 250°C je fakt hodně, to se nepropeče a spíš spálí, většinou pečeme na nějakých 180°C, jen když chceme např.kůrčičku, tak ke konci přidáme.

zoy*

Řízky jsem dělala jen jednou, chtěla jsem vyzkoušet. Ale jak píšete, kuře, křidýlka atd. super. Zkoušela jsem krůti stehna, jestli se dobře propečou a byly výborné za poloviční čas. Buchty asi zkoušet nebudu, mám tam pouze dvě mřížky, ale v návodu buchty jsou. Ale bála bych se, že by mi mezi mřížkami proteklo těsto. Začala jsem péct chleba, ten by tam možná šel. A 250°C je opravdu hodně. Kolem 180 ideální. Budu prostě zkoušet.

Pěkný zbytek víkendu

Buchty by se musely dát dolů-na dno. Já tam tedy mám mřížku jen jednu, ale není úplně od kraje, docela vratká, to by asi nešlo.

zoy*

No to máte vlastně pravdu, dát na dno, bez mřížky . Ale jak jste psala, nedovedu si představit, jak by se to vyklopilo. jedině nakrájet přímo v hrnci. Ještě by tam snad šly dělat Honzovy buchty, ale na to mám zase starou dobrou remosku.

Takže přece jen něco nového vím.

Pěkný zbytek víkendu

uska*

Kupte si v papírnictví misky na grilování, jsou z alobalu, takové tvrdé. Já ke grilování používám oválné, tak předpokládám, že se prodávají i kulaté a nebo z oválu vytvarujte přesně rozměr dna hrnce, zbytek jde ustřihnout.. Do misky použijte pečící papír a můžete misku používat několikrát. S pečícím papírem ale nemám zkušenosti v tomto hrnci, tak nevím, zda by neshořel - asi ne.

Ano, ty aluminiové vaničky a misky se hodí, ale spíš na tu mřížku, nebo pokud by paní dělala něco současně a nechtěla, aby to třeba odkapávalo na spodní vrstvu. Na dno nedávám nic, dobře se to udržuje. V hrnci je cirkulace vzduchu, takže pokud se na mřížce peče třeba pizza s kolečky salámu, některá kolečka odlétnou na dno.

S pečícím papírem nemám zkušenost, ale lítal by tam také, muselo by to být těsně vystlané.

 

zoy*

Moc děkuji za rady, určitě vyzkouším

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]