Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Zavařený okurkový salát

Od: dajka® odpovědí: 4 změna:

Dobrý den, přerostly nám okurky a na netu jsem našla recept na zavařený okurkový salát. Prostě se udělá okurkový salát a zavaří se to. Nějak se mi to nezdá, co z toho vyleze, když to projde varem. Nemáte s tím někdo zkušenosti? Děkuji.

 

 

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 


1x

Dobrý den, já jsem léta zavářela přerostlé nakládačky a nebo i menší salátovky tak, že jsem je nakrájela na asi třičtvrtě centimetru silná kolečka a nandala do sklenic a zalila nálevem na nakládačky a zavařila. Byly vždy první pryč.

 

cinematic*

0x

Nevím jestli se jedná o Vámi zmiňovaný recept, ale něco takového znám jako "americké okurky" a to chutná dobře.

Zdravím, léta jsem zavařovala okurkový salát a za boha nemůžu teď najít pro vás recept. Ale je to tak, že na kolečka nakrouhanou okurku promícháte s nakrouhanou cibulí. Ochutte octem, solí, cukrem, vodu nepřidávat, okurky jí pustí dost. Sterilizujte asi půl hodiny. Mám to vyzkoušené a je to opravdu dobré.

 

patronka*

0x

Zdravím, taky se mi to nezdá. Babička mne naučila z přerostlých ( nebo i polních ) okurek zavařovat "naháčky". Okurka se oloupe, podélně rozkrojí na čtvrtiny, jádra se odstraní a ty kousky se naskládají na výšku do sklenic. Zavařují se do sladkokyselého nálevu a je to fakt ňamka.

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]