Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Lze fermentovat vepřové maso?

Od: sonavankova odpovědí: 6 změna:

Zda a jak lze fermentovat vepřové maso?Děkuji za odpověď. Sona Vnkova

 

 

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 


0x

Já si myslím, že nelze. Ačkoliv, v kanceláři u mé maminky uklízela Ruska a ta vyprávěla, že nikdy neměli lednici a tak maso, na podzim zašlápavali v kusech do zelí, které nechávali zkvasit na kyselé. Když zjistíme, co to fermentace vlastně je, pak si myslím, že opravdu nelze.. potravinovezahrady.cz/...

doplněno 12.05.16 06:17:

cicko, mp, Hahanaj, fakt! Máte pravdu.

cicko*

Jak se potom vyrábí "uherák, čabajky" a ostatní tepelně neopracované masné produkty?

mp*

Myslím, Babko, že jste to zaměnila. Přesně jak se píše fermentace je ten uherák, pršut a podobně. Prostě logicky vše proti současným předpisům. Prostě co je zralejší je lepší. Suší se to i několik měsíců. Jak dlouho zrají sýry. To by opatrný člověk nikdy nesnědl - ale taky by nepoznal něco dobrého.

doplněno 11.05.16 21:41:

Nejlepší sýry kupuju v Makru ve slevovce tak 14 dní po záruce za polovinu ceny. Ty jsou nejlepší, a ještě ušetřím. Musí být uleželé.

 

hahanaj*

0x

Určitě lze-ale rozhodně bych to nedělala v domácím prostředí ...Fermentace má určitá pravidla, které doma nelze dodržet.

andrej2005

Děláme si to doma (panelák) sami, není to složité a je to dobrota!

 

lebenika

0x

Takže to nemá cenu fermentovat ve fermentoru kuvings?Docela by mě to lákalo, ale zase abych to zbytečně nevyhazovala.

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]