Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Kvašáky - plíšeň na hladině

Od: zlinacci* odpovědí: 7 změna:

Před 10 dny jsem jsem udělal kvašáky ,ale moc ještě moc nezačaly kvasit,jen se na hladině udělal povlak plísně a ke všemu jsou moc slané.Na litr vody jsem dala 2 lžíce soli (cca 5g soli) ,dala jsem tam kopr,křen a česnek. Nevím,v čem jsem udělala chybu.Vodu jsem se solí převařila a až vychladla,vylila jsem ji na okurky naskládané v 5 litrové lahvi.

Prosím poraďte,co s nimi...

Děkuji

 

 

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 


3x

Zdravím, to není plíseň ale "křís", no a soli je tam opravdu dost,ale okurky si vezmou co potřebují. Zapoměla jste dát listí z křenu, vinohradu a višní. Ten česnek tam být nemusel. Takže jste dostala můj starý tajný recept, jó, tu vodu nepřevařujte. Ve sterilní vodě nic nekvasí, asi se zlobíte že. Udělejte to podle mně a budou super.

lidka*

Hezký večer cotedo! Když už jste to nakousnul, tak by nebylo od věci dát přesný popis, jak na to. Takže prosím pěkně, dejte do placu celý tajný recept. Budeme jim říkat "Cotedovi rychlokvašky" a nebo jak?

papene*

:PTaky se připojuji.

Ráda vyzkouším.

lidka*

No prosím a hnedka bude příloha ke svačince pro přítele. :P

 


1x

Tak vás děvčata zdravím až dnes, protože jsem večer usnul a už jsem nereagoval. Dělám je do smaltovanýho kýblu. Nachystám si přerostlé nakládačky. Do spodu kýblu dám první vrstvu listí - křenové, vinné révy(nestříkané). kopr a višňové listy. Potom ta do 1/3 naskládám okurky a zase listí. Tak pkračuji až do 3/3 a navrchu zase lisí. Osolenou vodu nepřevařuji a solím podle chuti. Sůl dávám tak, aby voda nebyla přesolená, ale to je podle chuti každého. Okurky si vezmou co potřebují. Na to celé položím obrácený talíř dnem nahoru a zatížím kamenem nebo něčím těžkým zabaleným v igelitce. Voda musí vystupovat přes talíř. Kýbl dám na dva dny na slunce a potom na týden někam třeba do komory, no a je hotovo. Je to starý děděný rodinný recept. Dobrou chut. Pokoušel jsem to všelijak a vším možným vylepšovat, ale takhle je to nejlepší. Česnek nedávejte vůbec, ten se ve slané vodě rozloží a zhořkne. Ahojda a napište jak vám chutnalo.

lidka*

Díky kolego za rodinný recept. Je to pro nás čest - fakticky. Už jsem si ho uložila do oblíbených. Teď už jenom sehnat větší nakládačky, křenové listí nebude problém, možná ani višňové. Ovšem vinnou révu u nás sehnat problém bude, stejně tak s koprem. No, když se nepodaří letos - tak příští rok se na to připravím. Je to velice jednoduché a věřím, že bude i dobrý výsledek. Ještě jednou díky!

aljosa11*

souhlasím s "cotedou" to není plíseň, když je vytahujeme tak je lehce opláchujeme ale jinak mám stejný recept jako on jen nedáváme křenové listí, ale to vyzkoušíme, a jsou vynikající v okolí vyhlášené takže tento recept doporučuji.

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma kvašáky

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]