Nejste přihlášen/a.
Jakým způsobem uchováváte v domácnosti chleba aby co nejdéle vydržel v dobrém stavu? Máte něco orginálního?
Kdysi můj bývalý ex, se plavil na moři po dobu dovolené. V česku jejich auto najelo k pekárně a nakoupili chleba a to tak, že jim pekaři nechali jejich chleba napůl vychladnout, aniž by na něho někdo sahal. Na tento chleba navlékli igelitové sáčky. Prý se plíseň nikdy neobjevila. Řízená tímto vyprávěním, kupuji chleba, který je už zabalený a doma, když krájím, tak ze sáčku vysunu jen potřebnou část. Na bochník nesahám. Mám raději nekrájený, ale krájený by měl být bezpečnější a neměl by mít tolik výtrusů z plísní. Snažím se však kupovat tak, aby chleba spíše pochybělo, než zůstalo. Když pochybí, jsou všude sámošky a večerky a koupím všude třeba housku nebo rohlík. .
Jak se skladuje to, co prodávají jako chleba nevím, ale kvalitní v plátně na ošatce.
Jim chleba malo a jsem sam, takze nechavam v lednici v sacku pulku chleba a jeste zatocene, aby se tam nic nedostalo, nepari se vubec a plesnivi klidne az po 10-14ti dnech, a zacatky jdou paradne poznat cichnutim do pytliku. Nicmene plesnivet mi to nestihne, chleba neuchovavam dyl nez tyden, pak to hazu slepicim. Skladoval jsem vselijak, ale lednice vyhrala, vydrzi ultra dlouho a hlavne je v lepsim stavu (mekkost apod), vlastne skoro stejnem jako den, kdy jsem ho prinesl, (jen je stridka drolivejsi po vice dnech a rozhodne je 2-3 dny skoro stejny), coz se o chlebu v uterce nebo chlebniku po nekolika dnech urcite rict neda
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.