Nejste přihlášen/a.
Budu vděčna za zkušenosti, váhám mezi oběma, ráda bych, aby to mělo malou spotřebu, ,nebylo to velké a vyhovovalo to pro jednu osobu, děkuji předem za rady.
Pro jednu -dvě osoby - remoska! Vlastní zkušenost od času bydlení v páru až po rodinu se dvěma dětmi.
My máme nějakou takovou - pecici-panve.heureka.cz/... - cca 11 let - pečeme již jen 1-2x měsíčně menší porce, první roky užíváno téměř denně.
stále funkční
Remoska a jsem spokojena s fukcí i rychlostí a výkonem pečení.Ovšem mám už třetí(tu velkou)první cca 5let a potom se v tom víku rozbily ty keramické "válečky"jen to chrastilo a fungovala,ale potom bouchl kabel,šílená rána a v kabelu díra asi nějaký skratdruhé už cca po 2letech začlo chrastit ve víku a taky rozbité "válečky"a nešla ani opravářem opravit,byly ještě přepálené nějaké dráty.Víko jsem měla odložené jak se má a dávala jídlo dovnitř a začlo strašně žhavit jen na jedné straně až mi spálilo kuchyňskou desku než jsem si všila.Třetí jsem si koupila přímo od výrobce,bydlím nedaleko remoska.cz/... ta je zatím v pohodě už druhý rok.Víko odkládám normálně a přesto se to dvakrát stalo.Takže raději doporučuji ten nový model.Spotřeba bude vyšší,ale myslím,že to vyjde na stejno s ostatními pečícími spotřebiči.
tak ty první dvě byly ty co má jmlc tak nevím kde soudruzi udělali chybuale jak píše,používání skoro denně(koláče,buchty,maso,cukroví,záviny,zapečené těstoviny,ryby ...prostě vše) první sama a teď i s rodinou jsem nechtěla troubu a mám Remosku.
...ještě bych dodala,že záleží co chcete péct.Mi regulace teploty nikdy nechyběla a díky moderním materiálům Remoska peče v podstatě stejně i ze spoda.Vidím to jako výhodu,nikdy jsem neměla nic připáleného ze spoda.Jen když dělám plněné papriky,tak jsou od víka trochu připečené protože jsou vysoké.
Ajo, na čem vaříte? Na elektřině nebo na plynu? Já vařím na plynu. Remosku používám na pečení. Ráda v ní peču buchty, maso, zapékám brambory i těstoviny. Nevím, jak funguje vaření v elektrickém hrnci a také nevím, jestli se v něm dá péci.
Na e lektrice, ale zapoínám troubu i pro malé pečení a to je drahé. Remosky znám, hrnce ne, ale taky slibují pečení a iné funkce, tak jsem chtěla vědět něco o nich.
Všechno má své výhody a nevýhody.
REMOSKA - fajn, peče shora, malá spotřeba, ALE nejde regulovat teplota a je fakt jen na pečení či zapékání.
El. hrnec - přirovnala bych to k pánvi s poklicí, peče zespodu, při pečení musím maso otočit, reguluji si teplotu, má časovač (nemusím hlídat), ráda v něm vařím v páře maso, zeleninu i brambory naráz, fritování moc nevyužiji, má termostat, při vaření vypíná, takže spotřeba nebude velká.
Uško, vaše povídání mě velmi zaujalo a začala jsem uvažovat. Pro kolik lidí vaříte? Oplatí se elektrický hrnec na trošku jídla, které se uvaří v kastrolku? Jinak jedno jídlo po celý týden, to je na mrtvici. Myslíte, že jeden člověk, když vaří tolik, aby to bylo na dvě jídla, hrnec využije?
Uško, děkuji. Toto jsem potřebovala vědět. Za chvíli budou padat otázky, co pod stromeček, co by mi udělalo radost. Tak přemýšlím.
babkazov - pro jednu osobu bych hrnec asi nekupovala, nevím jak ráda vaříte nebo kuputete polotovary. Já mám nádobu 5l, údajně pro až 6 osob, ale skutečnost je, že v ní uvařím jen pro 3 lidi, asi jsme víc žraví Pokud je nás 6, orestuji v hrnci jen maso, vyndám, přidám 2 dcl horké vody, vložím maso zpět na mřížku a přidám zeleninu, nastavím teplotu a čas. Brambory musím uvařit zvlášt.Já nejvíce oceňuji vaření knedlíků v páře - normálních,, bramborových, plněných atd.
babči - není zač. Pokud máte místo v kuchyni na jeden hrnec, pište, pište Ježíškovi. Radostné vánoce
Taky hledám něco podobného.Nabídli mi pečící hrnec ETA Pečenka. Hledala jsem, co je to zač, a na internetu je psáno, že jde nový typ remosky. Jak to má být velké? Pro jednu osobu?
Pečenka byla obdoba Remosky, akorát byla čtvercová, smaltovaná nádoba, do ní vložená hliníková čtvercová nádoba na vaření - pečení, a ještě u toho byl vkládací rošt třeba pro napařování. Jinak doma máme ještě v používání jednu z původních Remosek, zakoupenou babičkou v r. 1957, stále peče, jen 2x v ní byla měněna topná spirála. Výměnu zvládne i domácí kutil. Tato původní Remoska má příkon 600 Watů. Tato Pečenka je velikostí podobná původní Remosce.
Osobně bych byla pro remosku, letité velmi dobré zkušenosti. Momentálně máme doma pokaženou - dosloužila, tak koupíme novou. Všechny ty přístroje tzv. podobné - není to ono , nestojím o ně.
Nevím jak vaše Remoska dosloužila - jediné co se může pokazit, je topná spirála umístěná v keramických "korálcích"po obvodu ve výstupku ("rantlu") víka - což je možné koupit, cena +/- 100 Kč (viz. heureka.cz/... a 3 duté nýty. Dokonce k té staré se dají dokoupit místo hliníkových mísy s nepřilnavým povrchem a možností je mýt v myčkách.
Všechny ostatní přístroje zde si nejsou podobné, jsou funkčně a principem úplně stejné, liší se jen vzhledem, a některé mají jen přidaný termostat. Je to stejné jako když si vy vezmete jiné šaty a navoníte se - také nejste někdo jiný jen vám podobný
Stará dobrá remoska, ta úplně původní, s hliníkou hlubší nádobou bez uch (ucha nejsou uši.. hi) a s příklopným topným víkem s rukojetí byla ideální.
Pečení v remosce: dalo se v ní upéci maso, kuřátko, kachnička, domácí sekaná, buchty, koláč s dírou (s pomocí malého hliníkového kuželíku, který se postavil doprostřed a kolem nalilo těsto) a to elektricky ohřívaným víkem s rukojetí - REMOSKOU
Pečení v troubě s normální pokličkou - spodní díl šel použít i pro normální pečení v troubě, s vhodnou pokličkou.
Vaření na sporáku: v nádobě remosky se daly normálně na plynovém nebo elektrickém sporáku uvařit těstoviny, pak do toho vrazit pár vajec, zamíchat na kostičky nakrájenou uzeninu nebo kdysi oblíbený čínský lančmít a pak přiklopit horní topný díl a zapéci bez přendavání do jiné nádoby. V jedné nádobě se to uvařilo i zapeklo. Výborné šunknfleky.. mňam.
Ohřívání: hotovou sekanou je možné normálně přiklopit horním dílem a ohřát shora nebo pouze spodní díl přiklopit pokličkou a strčit do trouby a ohřát.
Závěr: výhoda spodního dílu: ten klasický původní se dal použít jak pro pečení pod elektricky ohřívaným dílem, tedy jako originální Remoska, tak s obyčejnou pokličkou strčit do trouby nebo postavit na vařič. Ten nový, moderní se tak dá použít také?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.