Nejste přihlášen/a.
Jak usušit meruňky, aby byly měkoučké. Vždy po sušení mi zhnědly, i když jsem je máčela v citronové vodě a byly tvrdé. Mají se sušit nějak speciálně, nebo pomalu?. Děkuji za odpověď, k.
Pokud máte čas na experimenty, můžete vyzkoušet tyto postupy: zastavit enzymatické procesy zahřátím nad 60 st.C, několik minut máčení v 2% roztoku kyseliny citronové nebo 1% s přídavkem vit.C (ne šumivý) a nakonec naložit do roztoku hroznového cukru (glukopur) na několik dní (zajistí měkkost, viz. třeba Datle).
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.