Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Správné sušení meruněk

Od: kvetinka* odpovědí: 2 změna:

Jak usušit meruňky, aby byly měkoučké. Vždy po sušení mi zhnědly, i když jsem je máčela v citronové vodě a byly tvrdé. Mají se sušit nějak speciálně, nebo pomalu?. Děkuji za odpověď, k.

 

 

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 

luha*

2x

Pokud máte čas na experimenty, můžete vyzkoušet tyto postupy: zastavit enzymatické procesy zahřátím nad 60 st.C, několik minut máčení v 2% roztoku kyseliny citronové nebo 1% s přídavkem vit.C (ne šumivý) a nakonec naložit do roztoku hroznového cukru (glukopur) na několik dní (zajistí měkkost, viz. třeba Datle).

 

rv*

0x

Kupované jsou pěkné, protože jsou sířené. Raději sušte dál do hněda.

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]