Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Strouhanka mražák ano ne

Od: junkers* odpovědí: 11 změna:

U pekaře jsem koupil trochu víc strouhanky, než aktuálně potřebuju - dva pytlíky po 1/2 kg. Jak to uchovat tak měsíc, aby se s tím nic nestalo. Dáváte strouhanku z bílého pečiva do mražáku?

Doplnění - jasně, že si všichni vyrábíte strouhanku doma sami, ale nebudu dělat strouhanku z měsíc starých věcí a zbytků ...

 

 

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 


3x

Do mrazáku bych jí nedával. Stačí ji nechat v uzavřené sklenici se závitovým víčkem a vydrží určitě víc jak měsíc. Hlavně at je strouhanka opravdu suchá! V mrazáku by akorát zabírala místo...

 

hahanaj*

3x

já mám strouhanku v doze a nikdy mně nenapadlo ji dávat do mrazáku pokud je suchá vydrží dost dlouho a nic jí není...určitě ji mám o dost dýl než měsíc

 

eivlis*

2x

Ja jsem strouhanku vzdy kupovala a je skvela, ale ted jsou uz dve male deti,kupuju casto rohliky a stale mam zbytky, takze uz delam v robotu strouhanku doma a skladuju ji v umele uzavrene doze urcite o hodne dyl nez mesic

 

junkers*

Strejc, Hahanaj: Aha, tak to je úžasný nápad. Už jsem to aplikoval. Dík.

 


0x

Já mám strouhanku v obalu od másla. Průběžně doplňuju. Nikdy by mě nenapadlo, že by se mohla "zkazit". Určitě ji mám třeba i rok a víc. Nevím o nikom, kdo dělá strouhanku z "měsíc starých věcí a zbytků". Strouhanka se dělá z rohlíků, které se usuší/ztvrdnou (stačí nechat u okna v sáčku nebo u nějakého zdroje tepla). Do dvou dnů rohlík ztvrdne a hned se dělá strouhanka.

cicko*

Zajímavý nápad! Obal "od másla" na strouhanku by zase nenapadl mne.

Nesype se Vám z toho staniolu?

doplněno 23.05.15 17:32:

To jo, jenže "máslo" není kunerol.

Myslím takovou tu dozu od Ramy :D. Krabičku.

pohanka*

Aha, děkuji, myslíte tu plastovou. Tak to potom ano, nějak mě to nezapálilo.

 

pohanka*

0x

Strouhanka je nejlepší čerstvá, dělám ji vždy, když potřebuji a trochu navíc. Ten měsíc dva, než ji spotřebujete, tak se jí nic nestane.

Jak ji ale máte dlouho, tedy ten rok, tak může již nevábně páchnout, zatuchnout, nebo i žluknout, pokud je namletá z tukových rohlíků. I u šroubovacích víček se může dostat dovnitř mol. Je mě to záhadou kudy, ale stává se to.

Co si doma usuším, to si také semelu, pokud pečivo nezbývá, koupím deset rohlíků a usuším. Naopak strouhanku u obchodníka kupuji v nouzi nejvyšší. Semelou tam opravdu všechno, a některé strouhanky jsou namíchané i ze starého chleba. Jednou koupeno v Penny, německý výrobce, strouhanka z chleba, jednou použitá na nutné obalení, zbytek letěl slepicím. Pečivo ke zpracování může být okousané, olezlé od myší, hygiena rukou také nemusí být taková, jako doma. Ale nechci Vám to letadélko ošklivit, to bychom nemohli jíst v zásadě skoro nic.

doplněno 23.05.15 17:28:

Jsem mimo, co to je prosím obal od másla? Máslo kupuji 250g v hliníkovém obalu s papírem vevnitř. Je nějaká doza?

cicko*

Mol není žádný Capperfield nebo Houdini. Do uzavřené sklenice se dostat nemůže. Pokud se tam objeví, tak tam byl vnešen zárodek při plnění.

doplněno 23.05.15 17:35:

pro "pohanka" - s tím hliníkem se asi pletete, spíš se jedná o staniol (fólie z cínu).

pohanka*

pro cicka : ano staniol, nemohla jsem si zaboha na správný název vzpomenout, jinak ti moli asi tak, nějaký ten zárodek.

Já se tady dnes dozvím plno nových věcí.

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma mražák

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]