Nejste přihlášen/a.
Zdravím, nemáte, prosím, někdo doma tento elektrický strouhač?
Líbí se mi cena, ale zajímalo by mne, zdali to není nějaká hrachovina, která se rozpadne po nastrouhání pěti mrkví.
(chci jen samostatný strouhač, nikoli celý robot). Díky.
Mám ten z Lidlu (viz benule). Mám i robot.
Nemohu říct, že by byl strouhač úplně k ničemu, rozhodně je rychleji složený než robot a v myčce zabere struhadlo nepatrně místa. Takže ho občas používám. Nejvíc na strouhanku. Největší nevýhodu vidím v tom, že bych někdy potřebovala třetí ruku. Jednou rukou držím zapínání, druhou vkládám a tlačím rohlík. Ale jakmile jednu ruku zvednu ze zapínání, nebo druhou rukou sahám pro další rohlík, často vypadne to struhadlo. Také jsem zjistila, že se nedá vsunout veka a housky, vsunovací otvor je příliš úzký. Mrkev se vejde, jablka nakrájím. Tvrdou housku musím předem rozlámat, což jde těžko. Ale úplně bych to nezatracovala, na "střední" použití (mezi klasickým struhadlem a robotem) se to často hodí.
Já si koupila tohle -
a lituju, že něco takového nevymysleli už dávno, je malý, skladný a nastrouhá téměř vše. Má 5 nástavců - sýr, mrkev, okurky, ořechy, salám na pomazánky, vajíčka, brambory...
Předtím jsem měla Etu022byla výborná, dala jsem ji mamce, když jsem si koupila Thermomix. No ale v něm se tak mrkvička a jablíčka nenastrouhají.
doplněno 16.05.15 10:57:má taky jenom 150 W příkon, ale na strouhání to stačí. A já ho používám opravdu často. Dneska jsem strouhala ořechy do chlebíčku na hrubém struhadle. Včera kedlubnu, mrkev do polévky. Předtím tvrdý sýr na brambory... je opravdu dost využitý. No a v zimě si děláme hodně jablka s mrkví. Mám ho od listopadu a nedám na něj dopustit. Jo a nepotřebuje ani misku, nic nelítá kolem, padá to jen do misky nebo talířku. Nůž se taky neuvolnuje, když se tam dá, pustí se to naprázdno a on tam zapadne. Vidím, že Vám ho všichni zrazují, ale já jsem spokojená moc
Líbí se ti cena, ale na to, aby jsi se na přístroj jenom dívala, je dost vysoká. Má to hodně slabý motor, ale co mě odrazuje na první pohled, jsou ta struhadla, zasazená v plastu. To nemůže moc vydržet. Stejně jako Luha máme ETA 022 už cca 30 let a šlape jako hodinky. A že já ho nikdy nešetřil. Dnešní přístroje jsou plastové, slabé a mají nádoby čím dál menší. Kvalitní, celokovový stroj, pokud se vůbec na trhu najde, bude stát minimálně 5x tolik. takže já bych volil buď téměř profi mašinu, která bude umět všechno nebo bych spíš zůstal u klasického struhadla.
Mám struhadlo také, jsem s ním spokojená. nastrouhat zeleninu do polévky, ořechy, rohlíky na strouhanku, okurek na salát, jablka na koláč apod. docela stačí. Vytahovat a čistit robot Etu se mi nevyplatí. Nelítá strouhané tzv. všude, dávám misku. Nevýhoda je, že je úzká násypka, některou zeleninu krájím na menší kousky.
Já používám klasický "sekač" (mašina velká, s několika nástavci, i na koktejly) na maso, zeleninu, strouhanku, cokoliv. Je vynikající a slouží mi již cca 15 let. Je to ve vteřině hotové. Mám ještě jeden menší, který patří k tyčovému mixéru a ten je taky velmi dobrý. Podle množství použiji menší či větší. Jinak ETU bych si již nikdy nekoupila. Měla jsem od ní 3 výrobky (kamarádka 2) a všechny se velmi rychle rozbily! Pak jsem zjistila, že to není již český výrobek, ale snad vietnamský či co. Takže kvalita šla do háje.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.