Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Tlakový hrnec VS obyčejný hrnec

Od: mandala odpovědí: 9 změna:

Dobrý den,

všimnul jsem si, že někdo používá na vaření tlakový hrnec jiní zase obyčejný.

Jde jen o rychlost, kdy se v tlak. hrnci uvaří vše rychle jinak je kvalita jídla stejná?

Co si o tom myslíte?

Co je lepší, či zdravější?

Děkuji pěkně

 

 

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 


1x
Dle mych letitych kucharskych zkusenosti je kvalita totozna.Pokud chci ale napr.hovezi gulasek rychle,prdnu maso do hrnce tlakoveho,za cca pul hodinky je hotovo.

 


1x

Tlakový hrnec představuje obrovskou úsporu plynu nebo elektřiny. A taky času. V tlakáči je hotovo cca o 1/3 času dříve, než v normálním hrnci. Vozila jsem ho sebou i v přívěse na dovolené, kdy se každé deko nákladu navíc, počítalo.

doplněno 21.10.14 16:39:

Figurku, dříve jsem vařila vývar pouze v tlakáči. Teď jsem si oblíbila pomalé vaření. Včecko do hrnce, studenou vodu nesolit, na oheň, ztlumit a nechat "táhnout" klidně od rána až do oběda. Je pravdou, že teď, když je teplo a okno dokořán. V zimě na polívku vytáhnu zase papiňák. Plamen hodně ztlumit.

 

lidus*

1x

Na "papiňák" nedám dopustit, vařím v něm snad úplně všechno, maso, luštěniny, jistě, jde to i bez něj, ale vařit " hovězí ptáčky" 2 hodiny se mi vážně nechce, v tlakáči je to 25 min, chut- žádný strávník si nestěžoval.

 

stirecek*

0x
Dumat nad tím, jak uvařit nezdravé jídlo je úplně zbytečné

 

figurek*

0x

hmm. Já bych řekl že když chcete mít dobrý vývar, pak musí být z tlakového hrnce. Není nad vývar dělaný v tlakovém hrnci. Vývar z normálního hrnce je vždycky takový nějaký nijaký.

doplněno 22.10.14 10:17:

ale ano babko. Já nepochybuji o slovech mistrů, že skutečně dobrý vývar se vaří v obyčejném hrnci. Ale musí se vařit několik hodin. Tato podmínka je u nás těžko splnitelná.

 


0x

co se týká chuti-to víceméně záleží na finálním dochucení! Jinak kvalita či zdravější příprava ,tak toto je úplně jedno zdali tlakový či normální,pkd se týká úspory energie,tak papiňák! Brambor v papiňáku za 2 minuty co začne vařit,v normálním cca 20minut!

stirecek*

Brambory můžou být skutečně z tlakáče zdravější, protože vitamín C se ztrácí oxidací na vzduchu. V tlakáči vzduch není... Já je vařím cca 6minut od doby, kdy začne syčet a ucházet pára plus šest minut po vypnutí nechám dojít - vařím bez vody, na sucho!

Štírku, jak na sucho? Ani kapka vody? Vůbec? Jak potom vypadá dno toho tlakáče?

doplněno 22.10.14 18:17:

Ahááá, to jsou věci! Vyzkouším určitě. Děkuji

stirecek*
Tak tak, na sucho, ještě je můžeš vysušit v utěrce. Vody si pustí dost, nic se nepripali. Můžeš si nakrajet papriky, cibule nebo dle chuti přidat cokoliv. Stejným způsobem dělám treba kuřecí čtvrtky. Trochu sádla nebo oleje, prudce opecu z obou stran, poskladam tak, aby bylo co nejvíc pokryté dno a uzavřu. Ani kapka vody. Od syčení nechám cca 13-15 minut, někdo nechává 8 minut. Nechám dojit. Rychlý oběd hotový ráz dva. Kdyz děláš ty brambory, můžeš si tam nechat trošku štávy z kuřete. Právě teď jsem dodelal večeři

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]