Nejste přihlášen/a.
Zdravím,potřeboval bych poradit,chci si koupit domácí pekárnu chleba ale vůbec tomu nerozumím,tak kdyby jste mi poradili ze zkušenosti která je spolehlivá,dobře peče,sama těsto umíchá atd.Děkuji.
Všechno co popisujete jsou krámy,protože nemají ani nastavitelný čas v minutách na délku doby pečení.Prostě levné aušusy s levným počítačem.Eta Vital má již nastavitelnou dobu pečení v minutách,jakou si zvolíte.A spousta jiných.Základní dotaz při koupi pekárny je ten,jestli má nastavitelný čas doby pečení v minutách.Spousta šmejdů má jen volitelnou barvu kůrky chleba,což je pitomost.
Nemáte pravdu. I ty tzv. levné krámy mají nastavitelný čas pečení. Je tam základní doba 1 hod, která se dá opětovným stiskem příslušného tlačítka prodlužovat.
Dám svůj názor. Před lety jsem kupoval dost drahou (cca 3 tis.) a myslel jsem, že kvalitní. Značku si již nepamatuju, ale bohužel jsem po čase zjistil, že to není to pravé. Motivací nebyla úspora, ale dobrý chléb.
1/ je fajn experimentovat s různými směskami a surovinami, ale ne vždy těsto dobře vykynulo. Vlastně málokdy, odpad byl obrovský. Nebylo lehké trefit správný čas kynutí, protože když to překynulo, tak se při pečení chleba propadl až spadl úplně. I nepodařený chleba je výborný teplý, ale druhý den již těžko poživatelný.
2/ těžké, málo kynuté chleby nám nechutnají.
3/ v pekárně se chleba peče ve formě a spirála je dole. Je to spíš taková buchta, než chleba.
Perfektní výsledek se mi podařilo dosáhnout pouze z hotových směsek, které jsou vhodně namíchány a obsahují zlepšující přídavky mouky, které "regulují kynutí".
Přešel jsem na ruční hnětení těsta, pořádné prokynutí a pečení v troubě. Výsledek je naprosto skvělý. Nejlepší je křupavá kůrčička celého bochníku. Podle mého názoru je největší problém ta rozdílnost pečení. V troubě se peče chleba z počátku na vysokou teplotu, ze shora i zdola a vytvoří se rychle kůrka. V pekárně je (v té mé) spirála dole a teplota pomalu vzrůstá. Ze shora se nepeče vůbec, těsto je dlouho živé.
Ano máte pravdu.Nejlepší celozrný chleba upečete jen při ručním hnětení a hodit to do normální trouby.Tyhle opičárny nestojí za nic.Když chcete v té opičárně umíchat kvalitní opravdu celozrný chleba tak musí být hodně tuhý a s tím si tyhle pekárny neporadí.Neuhnětou to.To už chce robustní profesionální míchač těsta.
najlepsie je cesto vyvalkat si sama cesto je najlepsie rucne vyvalane ale tiez som sa vrhla na kupu pekarnicky lebo ma to zaujalo len preto sme si ju kupily, kupily sme etu bola aj na marmeladu a xy dalsich veci robila co bolofajn aj ked sme to vlastne vobec nevyuzily ale zakazdym ked som chcela aby sa vnej chleba upiekol tak to bol skor kamen takze sme ju pouzily dva krat a koniec ako vravim najlepsie je vsetko rucne urobit
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.