Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Proč se z mraženého jídla kouří?

Od: avis odpovědí: 3 změna:

Dobrý den,

je to jen taková pitomost, kterou jsme jistojistě ve škole probírali, ale teď si na to nemohu vzpomenout. Proč se vlastně z jídla, které vytáhnu z mrazáku, kouří? Chápu, kdyby bylo horké, tak se bude vypařovat, ale proč se "cosi" vypařuje i ze strašně zmraženého předmětu?

Pozn. Vytáhl jsem zmražené jahody v sáčku.

 

 

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 

rv*

2x

Protože se nekouří z mraženého jídla, ale ze vzduchu okolo, ve kterém se sráží vlhkost na "mlhu".

 

figurek*

0x

nekouří se z něj, ale ve studeném vzduchu nad zmraženým jídlem se sráží vodní pára, která je ve vzduchu.

 


0x

vzduch obsahuje vodu,nebo chcete-li vodní páru.Čím je vzduch teplejší,tím více vody je schopen pojmout.ochladíte-li teplý vzduch (např.nějakým balíčkem masa z mrazáku), není pak tento ochlazený vzduch schopen vodu udržet a v podobě nejlépe přirovnatelné k mlze začne voda tento ochlazený vzduch opouštět. V přírodě (nejčastěji na podzim) vznikají mlhy z na úplně stejném principu.

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]