Nejste přihlášen/a.
Jak dlouho vydrží krabicové mléko načaté, ale s tím šroubovacím uzávěrem? Mám ho už asi 2 měsíce /jenom na cvrknutí do kafe/ a je pořád dobré.
Tak to těžko říct. Pasterizací to zbavili všech choroboplodných zárodků, takže teď jen záleží na tom, kolik se tam dostane zárodků přisátím nesterilního vzduchu. Řekl bych jen, že čím méně mléka a více vzduchu, tím rychlejší konec. V každém případě přeju, aby to jednou neskončilo místo cvrknutí do kafe cvrknutím do kalhot . Dva měsíce jsou dost, je léto a bakterie řádí
mám vyzkoušené, že vydrží měsíc otevřené. za komanče vydrželo i zavřené jen dva dny, ale to se s dnešním mlékem nedá srovnávat. také jsem ho pil a víc než litr denně s chutí. dnešní mléko se dá přirovnat tak lízání přes kalhotky
doplněno 01.08.14 11:00:raději používáme místo mléka porce smetánek, klidně několik
Dobrý den, až to mléko spotřebujete, tak potom rozřízněte tu krabičku a možná Vás to překvapí, ale na stěnách krabičky může být už plíseň - tam, kde už nebyla hladina mléka.
Není to zrovna hezké zjištění, ale hlavně pozdní. Takže, do kávy si kupuji jen to malé balení "hustého" mléka a to se spotřebuje rychleji. Zdravím!
doplněno 10.08.14 21:01:ringo - co na to říci? Snad jen: "No, patrně dobrý oddíl."
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.