Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Recept na bešamel

Od: anetsim* odpovědí: 7 změna:

Zdravím všechny kuchařinky chtěla bych poprosit o základní, ozkoušený a dobrý recept na bešamel. Na internetu je jich spousta a já vůbec netuším, který je ten správný mockrát děkuji a přeji krásný sluníčkový den

 

 

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 


2x

Úplně správný, ten nejsprávnější neexistuje. Stejně tak, jako neexistuje nejsprávnější recept na guláš. Ze sta receptů se nikdy neshodne většina hlasujících na tom nejlepším. Ten správný je ten, který bude chutnat vám. Finanční náklady a i čas, nejsou tak veliké, abyste jich nevyzkoušela několik a pak si vybrala. Navíc, záleží na tom, k čemu ten bešamel potřebujete. Protože podle toho vyrábíte tak, že ředíte mlíkem, vodou, vínem a přidáváte také pokaždé jiné koření. Jinak na omáčku, jinak na zapékání květáku, jinak já nevím na co.

 


1x

osvědčený na koprovku:dám vařit mléko, trochu osolím,přidám kousek másla a když se mléko začne vařit, zahustím hladkou moukou rozmíchanou v mléce a přidám jedno vidličkou rozkvrdlané vajíčko.Poté odstavím ze sporáku, a přidám kopr+ocet+sůl+cukr , ale záleží, co vlastně chceš z bešamelu vařit jak psala babka ))

PS:bešamel se rád přichytí ke dnu .) chce to míchat a míchat a míchat .))

 

stir*

0x

Dobrý den. Nedávno tomu, byl bešamel první pokrm kojenců po mlíčku maminek.

U nás na slezsku se nazýval papka. Pokud ho chcete takto používat, tak na dobrém másle

lehoučce osmažit hladkou mouku, nechat chvíli schladit, zalít domácím mlékem a poctivě při pomalém vaření

míchat aspoň 15 minut. Hladká omáčka. Pak ocukrovat, jak bude chutnat Vám i miminku.

 


0x

Dobrý den. Na másle osmahnu hladkou mouku, aby nestmavla. Zaliju mlékem, osolím . Já přidávám tavený sýr , někdy přidám i žampiony. Povařím asi 10 minut. Výborný na těstoviny.

 

cuca*

0x

Delam ho stejne jako @dako.svetlou jisku rozredim mlekem a osolim. Akorat jsem to vychytala tim, ze to delam v " pisklaku" kvuli vecne pripalenym hrncum.

Delam si ho k uvarene brokolici a testovinam.mnam...

 

martin1965*

0x

Tam je problém, Víte v čem? Že píšete, že na internetu je jich spousta, a proč si myslíte, že je to tak správně?

doplněno 24.02.14 21:06:

A hlavně proč si myslíte, že na internetu ziskáte ten nejlepší?

doplněno 24.02.14 21:13:

Samozřejmě že bešamel je daná surovina ale fantazii se meze nekladou.

 

lidus*

0x

Vařím ho jen na krém do dortu Harlekýn. 3dkg másla, 2dcl mléka,4dkg hladké mouky (máslo + mouka světlá jíška, zaleje se mlékem a povařím za stálého míchání). Aby z toho byl krém jaký potřebuji spojím s 12dkg másla, 12dkg cukr, 1 vejce,4dkg kakaa, vymíchá se do hladka.

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]