Nejste přihlášen/a.
prosím může mi někdo poradit mám novou pekárnu zn.ETA siesta je to moje první tak že jsem laik zkoušela jsem již 2x dělat chleba a vždy byl po dokončení okrajově tvrdý,vše dělám podle návodu ale bohužel je něco špatně ,krásně to vykyne a pak to nechám péci skončí to a už vidím jak je veprostřed propadlý okraje vyčnívaj a jsou tvrdý,vnitřek je ale dobrý i chutově je moc dobrý ale manžel s umělím chrupem se nechytá a to jsem k vůli němu koupila,poradí mi někdo zkušený?děkuji s pozdravem ludmila
Zdravím Ludmilo, příčin může býti více. Jak bylo psáno - hodně kvasnic, řídké těsto. Nejde vše dělat přesně podle návodu nebot každá mouka je jinak vlhká. Po zapnutí pekárny si jí pohlídejte. Při prvním míchání se nesmí dělat pod metličkami blatíčko, chce to přisypat lžíci mouky. Tvrdý chléb - po upečení jen nechte schládnout v pečící nádobě obrácenené dnem nahoru, až sám vypadne. Já vytahuji metle před pečením, aby nebyly v chlebu díry. Jak bude chládnout, tak od nádoby se orosí a bude měkký. Pak chvilku nechat provětrat a bude bezva. Již léta nepoužívám sušené kvasnice. V prodejnách Hruška se dají koupit vážené, jsou levnější a nejlepší. Pokud chcete, mohu vám poslat do vnitřní pošty roky vyzkoušené recepty (nepeču ze směsí) a vychytávky k úspěšnému pečení v pekárně. At se daří.
dala jsem tam normální kvásek z čerstvích kvasnic ale možná se to tam jenom rozdrobí a hotovo?nachám si ráda poradit jinak moc děkuji s pozdravem ludmila
prosím a smím se ještě zeptat jaký chleba upéci když mám dietu? ptám se k vůli tomu droždí dá se to něčím nahradit?třeba dát jenom ocet?moc děkuji ludmila
Droždí se dá nahradit kváskem. (Lépe řečeno - "správný"chleba je kváskový, a droždí je náhražka pro nás pohodlné )
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.