Nejste přihlášen/a.
Při rozvalování má tendeci se smrštovat zpátky .Při vykrajování těsta tvořítky těsto pracuje - je jako gumové (smrštuje se a navíc když se neodebere z plátu tak má snahu se spojit s okolním těstem) Po upečení nejsou tvary stejné,povrh není hladký,ale jakoby vrásčitý . Navíc těsto vyskočilo do výšky na úkor velikosti tvaru.
Těsto je osvědčené,pečeme podle něj několik let, je 24 hodin v ledničce. Zkusili jsme i jiný recept s jinou moukou,tuto několikrát proseli,nepracovalo již tak hodně,ale přece jen. Už nebylo vrásčité,ale stejně bylo zase vysoké. Teď máme připravené těsto na linecké a rohlíčky a obavy, jak to dopadne,protože s perníky nebyl nikdy problém až letos .Nemáte stejnou zkušenost?
doplněno 08.12.13 14:14:letos to byla Hera a v duhém případě máslo (Kunín),napadla mne,že by příčinou mohla být jiná soda ,
A používáte každý rok stejný tuk? Pekla jsem před rokem linecké z tuku na pečení, který byl levný, myslela jsem si jak ušetřím a těsto se špatně válelo a kolečka byly šišaté.
doplněno 08.12.13 14:24:Myslím, že sodou to nebude. Já používám Heru nebo Stellu napůl s máslem. Jiný tuk už nepoužívam.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.