Nejste přihlášen/a.
Prosim Vas o Vase zkusenosti -novy kuchynsky drez-Jaky?Z granitu-porcelanu-nerezu?Jake mate postrehy-rady i negativy?
Mám nerezový dřez Franke s odkládací plochou, hluboký 18 cm. Cením vypouštěcího sítka (průměr cca 8 cm) se středovou nožičkou, které po zatlačení funguje jako špunt. Snadno se čistí od zbytků jídla. Skvrny po zaschlých kapkách jsou nepříjemným jevem na nerezu, je třeba je otírat a dřez občas něčím vyčistit. Do porcelánového nebo ocelového smatovaného bych nešel, hrozí riziko odprýsknutí při pádu omývaného předmětu.
Nový dřez místo původního? Pak se stejným rozměrem, aby se do původního otvoru vešel.
Ocelový smaltovaný je klasika, pokud se na dno vkládá plastová mřížka, dost dlouho se neodře a vypadá i po několik desítek let dobře, rozhodně se neprodře a nereziví.
Nerezový je výborný, ale chce to ho šetřit, opět neodřít a neporýpat, na dně opět mít plastovou mřížku, na lesklém nerezu je to hodně vidět. A také to chce ho vždy po mytí nádobí utřít dosucha hadříkem.
Podle dřezu se také kupuje odtok se sifonem. Nový nerezový má větší průměr, než starší ocelový smaltovaný. To jen tak na okraj, pokud má být instalace jednoduchá i pro laika.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.