Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
v lednici mám plato vajec a včera jsem s hrůzou zjistila, že vejce, která jsou vzadu mi zmrzla a popraskala Dají se ještě použít nebo je musím vyhodit? Četla jsem, že by jim nemělo nic být, ale moc tomu nevěřím. Je tu ještě někdo, komu se to stalo?
(Pokud jde o ledničku, u té jsem hned přenastavila teplotu.)
Nikdy by mě nenapadlo, že se dají takhle žloutky a bílky uchovávat na pozdější dobu. A jak dlouho v mrazáku vydrží?
Dobrý den, myslím, že vyhodit je škoda. Nechal bych ta popraskaná rozmrznout a hned je použít, ale rozhodně je už neskladovat. Použít spíše asi do vaření nebo pečení. Zdravím!
doplněno 20.09.13 12:19:Našel jsem tuto radu viz citace: "Zmrzlé vejce vložíme do čisté osolené vody. Necháme jej chvíli v roztoku a potom se opět hodí k úpravě pokrmů."
doplněno 20.09.13 12:28:Nemáte zač. A prý není ani problém s jejich šleháním a "fungují" normálně.
Já také mrazím na jaře vejce, když nové slepičky začínají snášet. Jsou to malá vejce a v zimě z nich peču. Do plastových kelímků (nejlépe od kafe z automatu) vyklepnu dvě vejce, kelímky naskládám na tác a zmrazím. Příští den vejce z kelímků vyklepnu do sáčku a mám v jednom sáčku 10 báboviček. Odebírám dle potřeby. Je fakt, že jsem nezkoušela oddělit zmrazené bílky od žloutků, nevím zda by to šlo.
Vajíčka můžete bez problémů použít. Dokonce bych vám rád doporučil a poradil zkuste dát vajíčka zmrznout schválně i se skořápkou. když je poté eště zmrzlá oloupete, obalíte a usmažíte jako japonskou tempuru tak vám budou velmi chutnat. Díky zmražení se zesílí chut žloutků. podávejte s horkou rýží a Hoisin omáčkou.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.