Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Indukční vařič, funguje správně?

Od: inalett odpovědí: 11 změna:

Už rok používám indukční vařič, a stále jsem nespokojena. Zdá se mi totiž, že dno hrnce nebo pánve zahřívá jen středový bod na varné desce. Když smažím řízky na pánvi, uprostřed se připalují a na okrajích jsou syrové, olej ani nevře. Připadá mi to, jako že ty dva další kruhy jsou nefunkční. Nevím, jak zjistit jejich funkčnost. Nevíte někdo, jak to funguje? Když pánev stáhnu na okraje mimo nejmenší středový bod, deska se vypne.

 

 

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 

casial*

1x

Tak to bych řekl, že nefunguje správně, měl by zahřívat celkem rovnoměrně celé dno hrnce nebo pánve. Dělá to u všech hrnců, nebo jen u téhle pánve - může být, že má jen menší vodivivou vložku a zbytek dna není vodivý (či magnetický). Z jakého materiálu je ta pánev?

inalett

Dělá to u obou pánví, koupeny schválně pro indukci, je na nich i značka "vhodné pro indukci". Materiál nevím, ale drží na dně magnet. Uvnitř je keramika. Ale tentýž problém je u kastrolů, okamžitě se všechno pálí i na 80 stupních. Ještě to je v záruce. Sice bych to mohla odnést zpět do obchodu, ale na čem budu měsíc vařit? Cokoliv, co se vaří ve vodě, uvaří. Ale smažit nelze. Jinak děkuji všem za reakci, nečekala jsem je ani tak rychle.

 

olaf71*

0x

co nádobí. je vhodné na indukci? musí mít rovné dno

inalett

Samozřejmě jsem si musela pořídit nové nádobí, vhodné pro indukci, střídám 2 pánve, jedna z Tescomy, obě vhodné pro indukci. Mají tlusté dno, které se nemůže zkřivit. Nevím, jestli mám reklamovat vařič. Jak se dá ověřit, jestli fungují všechny kruhy? Už jsem zkoušela Alobal, reaguje jen když je na středním nejmenším kruhu.

mimochodem na indukci není nezbytně potřeba speciální nádobí - osobně jsem vyzkoušel obyčejný smaltový hrnec desítky let starý - normálně se v něm začala vařit voda (ale třeba to opravdu nedává tak dobré výsledky, nemám to víc vyzkoušené, ani nevím, jaké všechny typy nádobí použít jdou, a jaké ne)

 

alusska*

0x

Taky mám indukci a to s těma řízkama (uprostřed pánve se pálí a na okrajích se skoro nedělají) se mi dělá u jedné pánve. Na smažení používám jinou, těžkou smaltovanou a je to ok. Chce to trošku laborovat s nádobím ...

Nedavno jsem se už naštvala a udělala jsem řízky v troubě všechny najednou a byla to paráda .

inalett

Už jsem kvůli tomu koupila druhou pánev, je to stejný.

vlc

Kupte si litinovou klasickou pánev, na indukci nemá chybu. Pokud potřebujete k životu teflon, je třeba zjistit, která je vhodná, protože jak je uvedeno výše, velmi záleži na velikosti vložky z magnetického materiálu, pokud je malá, dělá to přesně to, co popisujete. Pánev musí být na indukci skutečně vhodná, bohužel nápisem od výrobce toto není zaručeno. Já na vaření používám obyčejné smaltované nádobí, je nejlepší. Na pokrmy, které se mohou připalovat, nepoužívejte nastavení teploty, ale regulaci výkonu! Nastavená teplota je dobrá tak na vodu s párky. P.S. na obalované řízky je nejlepší friták

inalett

Děkuji, asi jste to trefil s tím výkonem, už to zkouším. Taky jsem vyhodila kvalitní hrnce a používám smalt, ale s těmi pánvemi to nevyšlo.

inalett

Ikdyž výkon jsem snižovala pokaždé, na 1000 W, ale nenapadlo mě to snížit ještě víc.

jirbar*

Zkouška alobalem je blbost. Mám levný jednoplotnu indukčák, staré smaltované nádobí a pálí se to i na nejmenší stupeň což je 70 stupňů údajně. Totiž indukčák jede na plný výkon to stačí na připálení a pak jistou dobu "odpočívá".

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]