Nejste přihlášen/a.
Jaká je chutově lepší káva? 100% Arabika, nebo směs Robusta - Arabika v poměru cca 40/60?
Jedná se o kvalitní suroviny a nejsem vášnivý milovník ani znalec kávy - děkuji.
Nemáte někde v dosahu prodejnu Tchibo? Mají velkou nabídku nemletých káv a namelou vám je na přání. Nemusíte kupovat balík, kupte si trošku. Několik trošek a co nepoužíváte, dejte ve sklenici na mražák. Ale s popiskem, at víte, co tam máte. Tak získáte velice rychle přehled o tom, co vám chutná. A také záleží na tom, jak kávu vaříte. Jestli turka nebo překapávanou nebo presovanou nebo 3x zpěněnou v džezvě.
Dobrý den,přidám se se svou troškou do mlýna.Kávu mě naučila pít až manželka.Ona pila instantní,mě přišla taková šizená,já jsem byl vždy pro turka.Pro mě kupovala mletou v tchibu.Krásně voněla,byla moc dobrá.Pak přišla s nápadem koupit kávovar s keramickým mlýnkem(moc nadšený jsem nebyl) a od té doby je káva opravdu požitkem.Kupujeme celou,nemletou,schválně jsem se byl podívat zda je to 100% arabica nebo směs,ale není to psané.Tak chci jen říct že je i rozdíl v tom jak kávu připravujete.Měl jsem nedávno u známého turka a už ne.Asi jsem rozmlsaný.
Rozhodně Arabica. A velmi doporučuji zkust nějakou čerstvě praženou. V Česku je několik dobrých pražíren, kde lze objednat i přes net. Vakuově balená káva z obchodu, nemůže být zcela čerstvá už z principu.
doplněno 22.03.13 19:36:Diesel: Ja tedy jedu v espressu a musím přiznat, že kvalitní čerstvě praženou kávou, jsem už pěkně zmlsaný. Nicméně, když je nouze, či hluboko do kapsy, tak kupuji také jedině Standard 70g zrnkovou. Už jsem na tom tak "špatně", že než kávu z Jihlavanky a podobných, tak to radši čaj.
Jen postřeh k těm pražírnám. Jedne je ve Strmilově (o.JH) ,jednou jsme tam měli služ.jednání a udělal nám kávu z čerstvě uparžené a semlété kávy.Je fakt že že nejsem žádný znalec ,ale kam se na toto hrabou všechny v reklamě vychvalované kávy.Osobně si dělám překapávanou a to standart od Marily a je rozdíl mezi kávou udělanou ihned pom otevření balíčku a zposledního zbytku (z KG balení přesypaného do vzduch. dózy!)
Já bych to neřešil, pijte to co Vám nejlépe chutná. A na názvu nezáleží.
doplněno 25.09.13 21:00:Vyvstává ale další otázka, jak kdo kterou kávu, umí připravit. Moje zkušenost z Chorvatska - čím zastrčenější kavárna v malé vesničče, tím tam mají lepší kávu. o Itálii ani nemluvím. Nejvíc mě pobaví, když třeba v Chotvatsku příjde třeba řemeslník nebo pracovník v montérkách v devět hodin ráno a objedná si malou kávičku a patřičně si jí vychutná. Proto u nás doma máme zase nejlepší pivo na světě.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.