Nejste přihlášen/a.
Kapr na ohni - šaran
kapr,
sůl,
česnek,
případně i vegeta.
Příprava:
Kapra pro tento způsob oškrábeme a nekucháme břichem, ale hřbetem. Nožem nařízneme hřbet podél páteře až ke kostem, ty prořízneme a vyjmeme vnitřnosti. Pak rozpůlíme hlavu a rybu rozevřeme. Kapra nasolíme, potřeme prolisovaným česnekem, někdo ho ještě potírá vegetou. Necháme 24 hodin odležet v chladu. Pak kapra upevníme do rozštípnutých dřevěných nebo kovových vidlic, které zapíchneme šikmo vedle ohniště, kde pálíme dřevo listnáčů (buk, dub, případně dřevo z ovocných stromů). Pečeme zvolna, nesmí přijít do styku s přímým plamenem. Příprava trvá kolem 2 hodin, ale výsledek stojí za to.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.