Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Jaký domácí presovač?

Od: helenas odpovědí: 5 změna:

Ahoj,

uvažuji o koupi presovače domů, poradíte? Kapacita cca 1 - 2 kávy denně, raději bez mlýnku, hodně navyšuje cenu presovače, raději si koupím mlýnek, anebo si nechám namlet kávu přímo v obchodě.

Ještě jeden dotaz - mám v blízkosti prodejnu Tchibo, můžete tamní zrnkovou kávu doporučit (myslím tu sypanou v pytlích, ne běžnou kávu Tchibo zabalenou v pytlících)?

Helena

 

 

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 


0x

Doporučuji zvážit koupi s mlýnkem. Čerstvě namletá a rovnou spařená káva je nesrovnatelná s týden pomletou. Mám doma 3 roky presovar Saeco, koupený z druhé ruky za zlomek ceny. Na počítadle 18700 káv a celou dobu bez sebemenší závady! Za nejchutnější kávu je považována 100% Arabica, ale to je jen můj názor, někdo může upřednostňovat Robustu, případně mix obou.

 

honzmalatny*

0x

Já jsem také pro přístroj s mlýnkem.Viděl jsem fagor kolem 5000 ale dá se koupit i drahší kousky.

 

jenda99*

0x

Dle všech recenzi je nejlepší Jura - do levných bych raději nešel. Dle testu nevari tak dobrou kávu + je potreba je komplikovaně čistit po kazdem použití. Pokud levný přístroj pak bych volil nějaky na kapsle.

 


0x

káva z kapslí není káva, jen náhražek byt někdy celkem vydařený... Presovač jedině s mlýnkem, já osobně mám Saeco, celkem spokojenost (za 4 roky 2 opravy - asi už asijský výrobek) denně v provozu. Dnes bych asi šel do značky jak je tu uvedeno Jura.

 

kjtm

0x

Dobrý den,

vestavěný mlýnek nejen prodražuje presovač, ale navíc v dlouhodobém horizontu znehodnocuje chut kávy, protože se nedá efektivně čistit. V práci jich pár máme a přestože mají pravidelný servis, káva se nedá pít, aspoň ne s požitkem...

Na chuti kávy se, dle mého, projeví nejvíc:

1 - Typ kávy (Tchibo není dobrá káva, ani žádná další, co je běžně k máni v supermarketu, možná ještě tak Illy - nejlepší je koupit si kávu ve specializovaném obchodě, neřekl bych, že je to o tolik dražší, rozhodně to bude řádově výhodnější než kapsle v poměru cena/kvalita)

2 - Čistota presovače - jsem pro maximálně jednoduchý presovač, bez složitých mechanických částí, který lze všude pohodlně čistit. Osobně uchovávám presovač v suchém stavu (vyleju zásobník, vytáhnu, lehce vše vysuším).

3 - Správná jemnost mletí (to člověk časem pozná, káva z presovače nekape (příliš jemné), ale teče spíš pomalu, než rychle (příliš hrubé)). Rozhodně bych si ale nenechal mlýt kávu v obchodě, to pak nebude mít skoro žádné aroma.

4 - Tlak presovače - ten je opravdu důležitý, aby měla káva plnou chut, ale zase není třeba být v tom extrémista.

-

Takže moje doporučení je ruční mlýnek, co se nerozbije, s regulovatelnou jemností (velmi, velmi tvrdé dřevo nebo jiný pevný materiál):

Tento jsem zatím nezničil a mechanicky je navržený super (čištění, regulace, mechanická odolnost, záruka):

lodos.info/...

A tohle používám jako presovač:

mall.cz/...

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]