Prosím Tebe,recept na těsto neznám, ale podlestniky(polizniky) dělala moje matka na listech zelí a ty momentálně ještě nejsou.Do doby než budou pokusím se recept někde zchrastit.Sám mám na ně chut.Ahoj ujec.
Již jsem se dopracoval podstaty věci - jedná se o podlesníky, ale na zelných listech se opravdu připravují.
P O D L E S N Í K Y
1kg vařených zemáků, 1 vajco, sůl, 20-30dkg polohrubej můky – može byt aj hladká, 1/4l kýšky nebo podmáslé, listy ze středně velkej hlávky zelé – ty trochu spaříme a na rubovej straně koštál zeřežeme, 6dkg másla, 5dkg cukru
Nastrůhané vařené zemňáky, můku, vajco, sůl a trochu cukru zaděláme dobrů kyšků aj s trochů smetany(místo másla) do řídkého těsta. To sa potem v tenkej vrstvě lyžiců líčí na zelový list a peče sa v trůbě. Dyž je to hotové, list sa ofůká a placka sa máčá do cukra a zakysanéj smetany. Placky sa možů dělat aj na pánvici jak amolety. Dyž sa jíja na slano, nechajů sa na tem zelovém listu. ... a je to fakt dobré.
Nastrůhané vařené zemňáky, můku, vajco, sůl a trochu cukru zaděláme dobrů kyšků aj s trochů smetany(místo másla) do řídkého těsta. To sa potem v tenkej vrstvě lyžiců líčí na zelový list a peče sa v trůbě. Dyž je to hotové, list sa ofůká a placka sa máčá do cukra a zakysanéj smetany. Placky sa možů dělat aj na pánvici jak amolety. Dyž sa jíja na slano, nechajů sa na tem zelovém listu.